Ciki Orbán Viktornak lenni

2015. február 3. 18:57

Bősz Anett
Bősz Anett blogja
Angela Merkel nem hagyta, hogy a színfalak mögött zajló beszélgetés Orbán számára kínos részletei titokban maradjanak.

„Angela Merkel nem hagyta, hogy a színfalak mögött zajló beszélgetés Orbán számára kínos részletei titokban maradjanak: a sajtó elé tárta, hogy felhívta a magyar kormányfő figyelmét arra, mivel a magyar kormánynak nagy többsége van, különösen fontos a civil társadalom és a média szerepe. Az, hogy a sajtó képviselői előtt lepte meg a magyar kormányfőt egy kilátásba helyezett találkozóval, amelynek célja a civil társadalom képviselőivel való egyeztetés, jól mutatja, hogy mennyire nem törődik azzal, mit szólna ehhez Orbán Viktor.

A legkínosabb jelenet azonban mégiscsak a demokrácia liberális, vagy egy Fidesz-KDNP által kreált, igen különös fogalomértelmezés mivolta került szóba, az »illiberális« demokráciával kapcsolatosan. A probléma azzal van, hogy Orbán szeretne egy eszmerendszer fölé kerekedni, sőt, talán kiiktatni azt a magyar közéletből. (Véleményem szerint azért, mert igen kínos számára, hogy egykor, a siker érdekében liberálisnak hazudta magát, és a mai napig nem számolt el még a Fidesz-tábor felé sem, hogy mire a nagy pálfordulás.) Nem gondolom őt annyira műveletlennek, hogy ne tudná, miről beszél. Azt gondolom, lenézi a választókat, amikor úgy tesz, mintha a demokrácia liberális mivolta valamifajta belvárosi úri mulatság lenne, amivel csak azok foglalkoznak, akik ráérnek szabadelvűnek lenni, mert jó dolgukban már nincs mit csinálniuk.

Ez nem igaz. És a hazugság mibenlétét ennél világosabbá nem tehette volna senki ember fia, mint a keresztény-konzervatív értékrendet magáénak valló német kancellár, aki egy evangélikus lelkész lánya, és akiről süt, hogy nem egy szabados, posztmodern hippikorszak megteremtése az életcélja, sőt, igazából még az is, hogy néha kifejezetten zavarja a saját országának fővárosában virágzó hipszter-világ.  

Nála jobban senki sem tehette volna nyilvánvalóvá azt sem, hogy a demokrácia természetéből fakadóan nyugszik liberális értékeken. A kijelentés, hogy az illiberális demokráciával nem tud mit kezdeni, egyszerűen csak azt jelenti, hogy amit Orbán mond, egy épületes baromság. A németek nem mást várnak a magyar kormánytól, mint amit a gondolkodó magyar emberek, akiknek semmi vágyuk nincsen, csak hogy ne korlátozzák az egyéni- és a kollektív szabadságjogokat, hogy ne hazudják le az égről a csillagokat, ne nézzék őket gyereknek és ostobának, no meg hogy ne lopják ki a szemüket. A mondat nem jelent mást, mint azt, hogy – ahogyan Bodnár Zoltán tegnapi közleményében írta – le kell állítani a demokrácia leépítését.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Putyin érkezéséig jól ellesztek Merkellel...

Meg van a baja Merkelnek is a maga civiljeivel: a PEGIDA-val.

1.Bősz Anett nincs egy politikai súlycsoportban Orbán Viktorral .
2. Ezért Bőszen Merkelt hívná segítségül , mint a duzzogó kislány anyucit .
3. Az illiberális téma-gumicsont rágcsálása pedig annak a kifejezése/beismerése , hogy Orbán jól kormányoz ...

Bősz Anettnek lenni - megaciki..

A bejegyzés viszont mindent elmond.

"Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt élvonalbeli politikusa nem tudja, hogy Románia NEM tagja a Schengeni-övezetnek. Annyit sem tud erről a témáról, mint egy középiskolás, de bátran nyilatkozik, és politikai vezető akar lenni. Egyébként dehogy tűntek el a határok. A határok, a fennhatóságok, és az elszakított őshonos magyar lakosság alávetettségi viszonyai továbbra is fennállnak. Az EU-n belül rendezték át a magyarok számára hátrányos módon a szlovák közigazgatási egységeket, az EU-n belül hozott a szlovák állam magyarokat sújtó nyelvtörvényt, az EU-n belül neveznek át manapság Szatmárnémetiben román nyelvűre olyan magyar utcaneveket (például a Kossuth-utcát), amelyekhez még Ceaușescu sem nyúlt, az EU-n belül nem ismeri el a bukaresti államhatalom Székelyföld létét, s az ott élők akaratán átgázolva fenyegeti őket a természetellenes régiós szétdarabolással, stb. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a határok jelképes mivoltáról áradozók számára sem számítanak minden esetben szimbolikusnak és megszűnőnek ezek az államhatárok. Például amikor fokozottabban kellene kiállni a kintiek jogai mellett, olyankor jó eséllyel a szomszédok „belügyeiről", és a belügyekbe való be nem avatkozás elvéről beszélnek. Vagyis hadd legyen a szomszéd államok etnikai többségeinek a belügye, miként uralkodnak a magyar lakosságon, miként tolják le az ellenséges érzületű többség demokratikus zsarnokságát a magyarok torkán."

A riportot vezető pedig szégyellheti magát, hogy nem tette helyre. Úgy látszik az ő tudása is sekélyes.

Én Bősz Anettként, rosszabbul érezném magam!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés