Heti egyenleg

2015. január 12. 11:56

Kriván Bence
Népszabadság

A miniszterelnök a megyematrica kapcsán kifejtette: nyugalom, próbaüzemben vagyunk. Valakinek figyelmeztetnie kéne, hogy már rég élesben megy a játék.

„Az adu ász kétségtelenül a jegybankelnök, Matolcsy György. Az MNB feljelentette a Figyelőt, mert megszellőztette, hogy pokoli rossz üzletet csinál a kormány az MKB és a BB áron felüli megvásárlásával. A kár 240 milliárdra is rúghat. Válaszként üzleti titok megsértéséért beperelik a lapot, amely állítólag egy Lázár Jánosnak címzett Matolcsy-levélbe betekintve jutott a fenti következtetésre. Ha ez igaz, világbotrány. (Mármint a közpénzek elherdálása.) Tetejében tiltott üzleti befolyásolás miatt is vizsgálatot indíttat az MNB felügyeleti hatósággal – amely történetesen önmaga.

Mint ahogy a Széchenyi nevét besározó bank ügyében is ők járnak el. A tulajdonos, az államadósság-kezelőt vezető Töröcskei István gallyra vágta saját bankját, állami megbízatásából azonban sokáig felmenthetetlennek tűnt. Eközben a Napi.hu összefüggést vélt felfedezni az MNB által a Széchenyi Banknál megnyitott kártalanítási kiskapu és a pénzük után futó milliárdosok között.

Ez 2015 első hetének termése. A miniszterelnök a megyematrica kapcsán kifejtette: nyugalom, próbaüzemben vagyunk. Valakinek figyelmeztetnie kéne, hogy már rég élesben megy a játék.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/80111