Ez mind a pénzről szól

2014. november 30. 11:44
Politológusblog
Politológusblog
Ha lehetne is, ki a fene szavazna Simicska Lajosra? Legfeljebb aki trollkodni akar a szavazással, meg a Közgép számos dolgozója, aki hirtelen veszprémi lakos lesz.
Ha lehetne is, ki a fene szavazna Simicska Lajosra? Legfeljebb aki trollkodni akar a szavazással, meg a Közgép számos dolgozója, aki hirtelen veszprémi lakos lesz. Amint elsőre is érezhető volt, Simicska lépése több üzenetértékű beolvasás a Fidesznek.
 
Először is: nem fizeti többé automatikusan a Fidesz kampányszámláját, üzeni, még a sajátjára is inkább költené. Így aztán a permanens kampány, a kormányzat mindennapi támogatása, megvédése sem ajándék. Nemcsak a hirdetési helyeket adta ő, hanem valószínűleg nála dolgoznak a trollok, megannyi újságírószerűség, géppuska-kommentelő, blogger, lájker, magánnyomozó, stróman, akik ellátják azokat a feladatokat, ami a kormányzatnak és a Fidesznek kellemetlen lenne.
 
Másodszor: rejtőzködés helyett személyes jelenvalóságát fenntartja épp egy olyan időszakban, amikor a kormánynak korrupcióellenes lépéseket kellene tennie, és a simicskákat elnyomni a múlt ködébe. Simicska lépései jelentősebbek most, mint bármikor.
 
Harmadszor: a Fidesz eddigi politikusai azért lehettek azok, és pláne azért győztesek, mert biztosítva voltak számukra erőforrások. Kaphatják azokat mások is, nem? Ez lehet pénz, de információ is, egy remek füles, ami nem feltétlenül fideszes fülbe jut először. Simicska kitúrhatóságot, lecserélhetőséget üzen a Fidesznek.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Simicska mint jelölt? Rémálom!
A részletezéstől csak a jó-modorom kímél meg.

Ami lemaradt.
"Ez mind a pénzről szól", amit saját magunk ténykedéséből ismerünk.

Hagyd őket. Két félcédulás - az is lehet, hogy egy - nem érdemes velük foglalkozni. A témához nem tudnak hozzászólni, csak a hozzászólókkal foglalkoznak, pénzért, egy fröccsért trollkodnak.

Azért elég érdekes Simicska húzása. Szerintem ez megint egy olyan geg amt már sokszor előadott pályafutása során.

Mindenki gondoljon bele, hogy a média és a ballib ellenzék valamint az ujak is beállva mögéjük(jobbik, lmp) korusba Simicskáztak ha Orbánt és a fideszt kellett rugni. Sifi egy egész programot épitett Simicskára az oligarházásával Még láncolták is magukat a nyomaték kedvéért.

Na most várom azt mikor ébrednek arra, hogy Simicska egy talpig becsületes hazai nagytökés aki a haza fellendülése érdekében tevékenykedik, gyarapitja hazánkat és legalább egy kis szegmenset visszaszerzet a nagy külföldi multiktól a maga területén.

Lám-lám mégiscsak a mi oldalunkat erősiti hísz szembeszállt a diktátorok diktátorával és velünk közösen kart karöltve akarja eltakaritani.

A mi lajosunk meg hallván eme bölcs okfejtéseket megjegyzi majd, hogy "mindenkinek állampolgári joga hülyének lenni".

Ez szerintem figyelmeztetés. Megelőzték kevéssé erősek, ha nem használ követni fogják még erősebbek.
Orbán minden bizonnyal már Simicskára sem figyel, kritika -vagy akár csak eltérő vélemény-toleranciája elérte a nullát. Simicska pedig erre nem ad like-ot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés