Ózd és Recsk – a 2018-as választások első csatája

2014. november 10. 06:36

Vona Gábor
Facebook

A Jobbik ma leszámolt a Fidesz verhetetlenségének mítoszával. Fel tudtunk nőni szervezettségben, mozgósító erőben is a kormánypárthoz, abban, amiben eddig nem nagyon sikerült. Megmutattuk magunknak és mindenkinek a győzelem, a kormányváltás receptjét.

„Nos, először kezdjük a tényekkel. Ózdon október 12-én Janiczak Dávid csupán 66 szavazattal - épphogy - nyert, most november 9-én 5223 szavazattal - vagyis döbbenetes erővel. Az eredmény önmagáért beszél. 64.5%-ot kapott a mi polgármesterjelöltünk, 31.8%-ot a Fideszé. Kétharmaddal vertük a kormánypártot. (Csendben felmerül a kérdés, mi lett volna, ha még a tisztességtelen mozgósítás sincs a Fidesz részéről...)

Ne felejtsük el, hogy Recsken ugyanolyan okok miatt, ugyanazokkal a szereplőkkel szintén új választást kellett tartani. Ott is tönkrevertük a Fideszt. Októberben mindössze 7 szavazattal sikerült, most 120-al!

Az első mondat, ami eszembe jutott a két eredmény hallatán, hogy ez itt és most nem politika, ez már a történelem. A Jobbik végig ragaszkodott ahhoz, hogy tisztességgel és programmal kampányolunk, még akkor is, amikor a Fidesz program nélkül, mocskolódó szórólapokkal, hazugságokkal és tisztességtelen eszközökkel gyűjtötte a szavazóit. Hittünk a tisztességben és az emberek igazság iránti szomjúságában. Hittünk abban, hogy nem csak negatív kampánnyal, hanem pozitív jövőképpel is meg lehet szólítani a társadalmat. Igazunk lett. Istennek hála!

A második mondat, ami az eszembe jutott, hogy ez a mai nap nem a 2014-es választások utolsó, hanem már a 2018-as választások első csatája volt. Ózd és Recsk szavazópolgárai nem csupán a saját településeiknek, hanem az egész országnak üzentek. Nem csak az ott élőknek, de millióknak adtak reményt. A Jobbik ma leszámolt a Fidesz verhetetlenségének mítoszával. Fel tudtunk nőni szervezettségben, mozgósító erőben is a kormánypárthoz, abban, amiben eddig nem nagyon sikerült.

A harmadik gondolatom pedig az volt, hogy ma megmutattuk magunknak és mindenkinek a győzelem, a kormányváltás receptjét:
1. Egy új és hiteles politikai erő kell. A Jobbik pedig tiszta erő. A régi bukottakkal nem lehet összefogást teremteni.
2. Egy alkalmas és szerethető jelölt kell. Az ózdi és recski polgármesterjelöltjeink ilyenek voltak.
3. Egy jól szervezett, dolgos, tisztességes kampány kell. Hinni és bízni kell abban, hogy a mocskolódást le lehet győzni az emberséggel, a szeretettel és a munkával.
4. Végül kell egy összefogásra képes, tenni akaró lakosság. Ózd és Recsk megtört települések, megviselték őket az elmúlt évtizedek, de az emberekben még így is maradt egy szikrányi remény. Ebből a szikrából gyújtottunk közösen, egy széles összefogással tábortüzet. A remény tábortüzét.

2018-ig az ország minden pontján meg fogjuk gyújtani...

(Ha esetleg túlságosan érzelmes voltam, annak két oka van. Nagyon megdolgoztunk ezekért a sikerekért, és könnyfakasztó öröm volt megélni a mai győzelmeket. Másrészt a feleségemnek ma van a születésnapja és nem igazán sikerült megfelelő ajándékot vennem Neki. Nos, talán két átütő polgármesteri győzelemmel ez a kérdés is megoldódott.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/77344

Ajánljuk még a témában