„Biztosan nem kell 2015-ben internetadót fizetni”

2014. november 1. 17:34

A javaslat visszavonása egy klasszikus win-win helyzet Deutsch szerint, aki az internet adta lehetőségeket is ki fogja használni az internetről szóló konzultáció során.

Deutsch Tamás arra a felvetésre, hogy a nemzeti konzultáció után módosított formában mégis bevezetnék az internetadót, azt mondta: az ellenzék próbálja félremagyarázni a dolgokat.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért kell konzultálni, Deutsch azt mondta: nem az internetadóról, hanem az internetről fog szólni a konzultáció. Magyarország azt vállalta az EU felé, hogy 2018-ra megteremti minden háztartásban a szélessávú internethez való hozzáférést. Deutsch szerint így Magyarország egy digitális középhatalom lehet.

Azt is felvetette a riporter, hogy eddig általában irányított kérdésekből álltak a nemzeti konzultációk. Deutsch még nem tudott pontos választ adni arra, hogy ez most hogyan fog zajlani, de jövő hét elejéig eldönti. Digitális ügyről nem lehet úgy konzultálni, hogy maga az internet lehetőségeit nem használjuk ki. Ettől még hagyományos eszközök is lesznek, mert annak is lehet véleménye a témáról, akinek nincs internete – szögezte le. 

A politikus furcsállta, hogy az internetadó ellen tüntetők azt mondják, hogy ők már konzultáltak a tüntetésen való részvétellel. Mint mondta, épp azért demonstráltak, hogy hallgassák meg őket és most ez történik. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/76985

Ajánljuk még a témában