Békemenet és valóság: barát-e Amerika?

2014. október 27. 8:48
F. Forsyth
Konzervatórium
Minden jogos sérelem ellenére az Amerika elleni Békemenet ötlete borzalmas.

„Először is, a dühöt persze megértjük. Zsigerileg irtózunk az erőszakos külső beavatkozási kísérletektől. És akik azt mondanák, mi balgák, hiszen ez csak ostoba összeesküvés-elmélet, azoknak azt üzenjük, vigyázó tekintetüket Olaszországra és Görögországra vessék. Minden további nélkül leszednek megválasztott kormányokat, politikai vezetőket, hogy a helyükre helytartókat tehessenek. Sokatmondó, hogy ezekre az apró európai gyarmatosításokra a demokrácia és a szabadelvűség felkent hívei teljesen érzéketlenek. Sőt: a honi, főleg online liberális médiában nem annyira ritka a nyílt beavatkozás utáni nyavalygás. (...)

Bencsik András mondatának egyik fele igaz: Amerika nem a »barátunk« – de nem is kell, hogy az legyen. A mondat másik fele ugyanis nem igaz: Amerika nagyon is a szövetségesünk. Magyarország pillanatnyilag – sajnos, nem sajnos – csak ebben a szövetségben tud élni és túlélni.

Egy klasszikussal szólva: Magyarországnak nincsenek barátai, csak érdekei. Magyarországnak pedig érdeke a NATO-tagság és az amerikai szövetség, sőt az EU-tagság is, bármit gondoljunk is egyikről vagy másikról. Szép dolog a romantikus heroizmus, csak nehogy paródiává váljon.

Ennek az érdeknek a belátása bölcsességet követel, és reméljük, hogy a döntéshozókban lesz kellő mennyiség belőle. Minden jogos sérelem ellenére az Amerika elleni Békemenet ötlete borzalmas. Ezeket az egymásnak feszüléseket másképp kell megoldani: ha kell, ama bizonyos »pávatánccal« – amit járni kell, nem beszélni róla.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Barátom!
Inkább írjon lenyűgöző politikai krimiket, mint az Ön által elorzott nevű szerző, ez a "szeressük egymást (vagy legalábbis viseljük el), gyerekek" nem áll jól.
Nota bene:a mostani eseményekben nincs ember, aki kiismerheti nagát (háttérből mozgatók stb.)

Nincs itt semmi különös ebben, a kaméleonok nosztalgiáznak, Bencsik majd ír egy jó cikket a Munkásőr újságban az amerikai imperializmus ellen, előszedik az mszmp-s párttagkönyvüket a fiókból, visszakerülnek a Lenin szobrok a szekrények tetejére.

November 7-ét javaslom a Békemenet megtartására.

Díszvendégnek hívják meg Putyint.

Csak azután a Templeton Global Fund-on keresztül nehogy beborítsanak minket. Tudod, dollárkötvények..

Nálunk nem kellett mert a kormányunk önként adta el magát a Templeton Global Fund-nak.

Tudod, dollárkötvény kibocsájtás.

"..A Templeton alapkezelőjével ült le Varga Mihály

".. a Tempelton kezelésében szeptember végén 11,7 milliárd dollárnyi magyar állampapír volt..."


Tehát kinek is vagyunk a kormány jóvoltából a gyarmata, akarom mondani legvidámabb barakkja????


http://hvg.hu/gazdasag/2013120..

A Békemenet nem az Államok ellen indulna.
Ha lesz, akkor ha erőm engedi azért fogok rajta részt venni, mert nincs más módom demonstrálni az ellen érdekeltek tájékoztatásának kül- és belföldi bedőlőket, h. sokakkal együtt elítélem azt, ami itt az SZDSZ-MSZP kormányok alatt történt, nevezetesen média, gazdaság, szociális, népesedés, oktatás, egyház politikájukat (a teljesség igénye nélkül), de helyeslem a Fidesz kormányzását, ami nem tökéletes, hiszen nyilván van valami igazság Valódi sorozatos filippikáiban és Ángyán, a tatabányai Bencsik sem hiába mondott le. A korrupció régi ügy, a helyzet szerintem sem nem rosszabb, annál, ami volt, vagy ami más szegény, bár európai országban van.
Hosszasan sorolhatnám a Fidesz azon rendelkezéseit, amivel széles tömegek kaptak nem keveset a pénztárcájukba, pl. alaposan csökkenő rezsiköltség, a dolgozó gyermekesek családtámogatása.
Nem sikerült az adóügyeknek legalább az egyszerűsítésében változást elérni, de ez nem ok a régiek visszasegítésére.
Nem érdekel, mekkora házban lakik Kósa, Szíjjártó, Rogán. Az előző kormányok alatt sem a Magyar Bálint v. a Baja háza, lakása volt nehezen elviselhető.
A Békemenet nem az Államok elleni, hanem a Kormány melletti kiállás, ill. menetelés.
Nem lesznek sem gyűlölködő rigmusok, sem erőszak.
A Nagy Első Békemeneten volt egy tábla: God bless Hungary, a másik oldalán: Ein Feste Burg ist unser Gott. Képesek voltak ennyire "gyűlölködni", tiszta kirekesztése az ateistáknak! Ez a másik Magyarország, most úgy tűnik, mi vagyunk többen.

Mintha nem lenne megoldás, a látlelet tökéletes.
De van-e hely, ahová léphetnénk?
Biztos, h. ügyes lavírozással nem javulhat a helyzet?
Az állatként kezelt Matolcsy -ez jellemző az ellenoldallal való együttműködés vélt lehetőségére- elérte, amit mások soha, h. a hiány a megkövetelt, a külső adósság csökken, a kamatok normálisak -beruházás és nem bankban tartás ösztönzők- igaz, árfolyam veszteség árán.
A parttalan jogosultságot a segélyekre kezdik fölszámolni, munkaképes egyre kevésbé jogosult kötelezettségek nélkül segélyezésre.
A nemzeti vagyon nem csökken, hanem sorozatos vásárlásokkal gyarapszik.
Nem gondolnám, h. Európa közepén az EU és NATO tagság
szabadon választott lehetne.
A csehek, lengyelek közvetlenül szeretnének a gazdaságilag jól teljesítő Ny-i világhoz csatlakozni. Jelen helyzetünkben, a művelt világ belülről szított ellenszenvétől övezve nem voltunk és nem vagyunk kívánatos partnerek. A lengyelek egyébként is más súlycsport. Többé-kevésbé magunkra vagyunk utalva, a kicsi ország, ami óriási adóssággal, elitje révén vagyonától megszabadítva, oktatása, egészségügye mélybe küzdve főleg magára számíthat, a jó szerencsére, és ebben a helyzetben nem utólsó sorban a Gondviselésre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés