A protestáns pápa

2014. október 07. 09:44

Orbán - fülelve KDNP-s mamelukjaira - inkább a családalapítást bátorítaná, semmint a kockázatos és rossz bevándorlást.

2014. október 07. 09:44
Friss Róbert
Népszava

„Kihal a nemzet! Nemcsak Magyarország, hanem az európai kontinens is bajban van, mert nem szaporodik elég szorgalmasan, amire a Nyugat rossz választ ad. Orbán - fülelve KDNP-s mamelukjaira - inkább a családalapítást bátorítaná, semmint a kockázatos és rossz bevándorlást. Balog Zoltán a nyáron még csak a harmadik világból érkező nagy bevándorlási hullámokból adódó kulturális problémákat emlegette. De: ki/mi járhat a kormányfő fejében? A több százezer honosított magyar, aki esetleg hazatér az anyaországba? Vagy az, aki »maffia-magyarként« csak átszusszan rajtunk az unió belseje felé? Bezárná Magyarország-átjáróház kapuit, megfosztva a közösséget attól a nyitottságtól, amely Szent István óta a legtöbb csapást, de egyben a legtöbb erényt is ránk rakta? A kivándorlásról közben persze, szó sem esik. Arról, hogy az ő rendszere mind több fiatalnak élhetetlen, hogy a menekülők már nem itthon dolgoznak, tanulnak, nem itthon fizetnek adót, nem ide szülik meg a gyerekeiket. Hogy a saját jövőnk költözött, költözik el velük.

Ferenc pápa a minap a Lampedusa szigeténél tavaly októberben tengerbe veszett illegális bevándorlókra emlékezve felszólította Európát, »nyissa meg szíve kapuit«. »Azért imádkozom, hogy a zárt ajtók megnyíljanak!«, mondta, mert a menekülés reménytelenségét a zárt ajtók csak tovább súlyosbítják. Még a múlt hét végén, a nem létező KDNP fennállásának hetvenedik évfordulóján a kormányfő arról beszélt, hogy kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon.

A mi populista, protestáns pápánk szólt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. október 07. 16:45
Bolsevikos idióta népszavás.
nimród
2014. október 07. 15:51
Egyébként elképesztően árulkodó a koma szövege, miszerint: "Orbán - fülelve KDNP-s mamelukjaira - inkább a családalapítást bátorítaná, semmint a kockázatos és rossz bevándorlást." Vagyis ő és a hozzá hasonlók, tulajdonképpen rosszallják a családalapítást, a magyar gyermekek születésének ösztönzését, támogatását. Ez a hitvány senkiházi kifecsegte bandájuk titkos törekvését, netán a tervét?
nimród
2014. október 07. 15:45
Ennek a rossz arcúnak cseppet sem fájna, ha kihalna a magyarság. Magyarország megmaradna ugyan, csak mondjuk kínaiak, arabok, mit tudom én még kik népesítenék be. Akik egyébként akár jöhetnek is, de ne helyettünk, legfeljebb mellettünk éljenek itt.
Ellensúly
2014. október 07. 15:42
Ezzel az írással foglalkozni sem érdemes. Óvodásszint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik