(Al)koholmány

2014. szeptember 10. 13:36

Garamvölgyi Imre
Kisalföld
Valószínűleg akkora balhé nem lenne, mint a harmincas évek Amerikájában, de néhány élelmes csempészbanda biztosan jól megszedné magát az illegálisan forgalmazott italokból.

Egyesek azt is tudni vélik, hogy az egész italcirkusz pusztán egy rosszul sikerült megelőző akció eredménye. Kormányoldalon megtudták ugyanis, hogy egy piacvezető újság terjedelmes cikket készül írni az alkoholkereskedelem központosításáról és úgy gondolták, gyorsan megelőzik egy rövid hírrel és az azonnali cáfolatával. Ez rendben is lett volna, de kissé sutára sikerült és félrecsúszott.

No de mindegy is. Nézzük meg, mi is lenne akkor, ha valóban bevezetnék a hungarise »piastopot«. Valószínűleg akkora balhé nem lenne, mint a harmincas évek Amerikájában, de néhány élelmes csempészbanda biztosan jól megszedné magát az illegálisan forgalmazott italokból. Ahogy a honfitársaim csavaros eszét ismerem, hamarosan átvennék a finn alkeszek jól bevált trükkjeit is, és telekocsi-akciókkal közelítenék meg az osztrák vagy szlovák, román satöbbi kocsmákat. Egyelőre azonban feleslegesnek tűnik ezen a kérdésen »agyózni«, hiszen a nyilatkozatok szerint az egész nem más, mint (al)koholmány…

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

New Yorkban mindmáig nincs erős szeszes ital a boltban.

Sör és bor, ennyi. A többiért irány a Liquor Store.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában