Ilyenkor már kockázatos tippelni

2014. augusztus 29. 9:32

Tarlós István
Origo
Véleményem azért van: egy főpolgármesternek nem az a dolga, hogy bolondot csináljon magából, hanem az, hogy a város problémáit megoldja. Interjú.

Felújítjuk a 3-as metrót, a földalatti kocsijait is le kellene cserélni, bevezetjük az elektronikus jegyrendszert a BKV-nál, befejezzük az 1-es villamos meghosszabbítását, folytatjuk a buszok cseréjét, elektromos buszok lesznek a Várba. Felújítjuk a Lánchidat, de nem engedem a kiszélesítését. Folytatjuk a P+R parkolók építését, 11 főútvonal felújítása várható, és folytatjuk a Duna-part rendezését, lecseréljük a kishajóflottát, és kiterjesztjük a barnamezős területeknek a kezelését.

Apropó, mi lesz a Margitszigettel? A futópályát már idénre ígérték!

Folytatjuk a Margitsziget-programot a Japánkert, a zenélőkút felújításával, és a futópálya, valamint a köz- és díszvilágítás korszerűsítésével, ez jövőre lesz kész. Az állatkert fejlesztési programját is folytatjuk: a Vidámpark helyén már létrehoztuk a Holnemvolt Parkot, de a területen maradt nosztalgiajátékok korszerűsítése még hátravan. Létrehozunk egy meseparkot és a Pannon Parkot, benne a Biodommal. Ennek az a lényege, hogy visszamegyünk legalább tízmillió évet a miocén korba, a földtörténeti újkorba. Ez nagyon érdekes kor, bemutatjuk az akkor élt állatokat. Például a ló is akkor jelent meg.

Most Falus Ferencen poénkodik?

Nem akarok a lovakkal poénkodni. A példa kedvéért mondtam, ilyen az elefánt és a szarvas is. Ez ténykérdés.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Számomra Tarlós idegesítően lassú az élőbeszédben, de írásban kitűnik: józan gondolkodású, felelős vezető, és még sajátos humora is van.
Ellene meg indul egy unalmas,nem túl okos gyenge ember.
Nem kérdés, kit kell választani.

Nagy élmény lesz.
Kölcsönösen.

gerinctelenek,,,kontraszelektált túl szép szó rájuk

ez nem ész kérdése, és nem is Budapestről szól sosem a választás, hanem a Fideszről és az ellenzékről.

Ha a szociknak sikerült volna találni egyetlen nem nevetséges, jó kiállású, tíz értelmes mondatot betanulni és elmondani képes embert az elmúlt 4-5 évben, akkor szorosabb lehetne a választás, tökéletesen függetlenül attól, hogy városvezetési kérdésekben mi a koncepciója.

Mindent elmond azonban a holdudvarról, hogy nagy tanakodás és előkészületek után ezt a faszit sikerült előrángatniuk (bepalizniuk). Mert ugye nem magától ugrott elő, hogy szeretnék főpolgi lenni, hanem többeknek rá kellett bólintania. És rábólintottak.

15-20%-ot fog kapni.

Tarlós suttyó viselkedése, a stílusa mutatja, hogy nem volt gyerekszobája. Ettől viszont a város vezetésére, működtetésére lehet rátermett, Falusnál mindenképpen több a tapasztalata, tudása e téren.

Ismertem olyan egyébként nagy koponyákat, akik egy könyvtárban a korpát kaparászták ki a zsíros hajukból vagy éppen úgy ettek nyilvános helyen, mint egy disznó.

Egy normális párt odaállítana Tarlós mellé valakit, aki elmondja neki, hogy kell civilizált emberként viselkedni. Nálunk, ahol a pártoknak nem szavazói, hanem hívői vannak, nincs rá szükség. Egy fideszes akkor is rá szavaz, ha a fejére szarik. Egy szoci meg akkor sem, ha Budapestet tejjel-mézzel folyó Kánaánná változtatja.

"Van még ennyi nosztalgiázó munkásőr, szerencsétlen érelmeszesedett nyugdíjas, gyűlölködésre kapható proletár, megtévesztett zöldfülű, no meg a megélhetési holdudvar."

ez így marhaság. Munkámnak köszönhetően egy csomó tisztességes és az élet egyéb területén teljesen normális embert a politikai paletta mindegyik oldaláról, akikkel mindenről lehet beszélni, kivétel a politikáról. Ott van egy megrögzött véleménye.

Akik itt eresztik ki magukból a gőzt, és tűnnek az írásaikban orbitális nagy faszkalapnak, azok többsége is valószínűleg szomszédnak, ismerősnek, üzletfélnek teljesen normális, konszolidált ember.

Nem érdemes megbélyegezni szavazókat.

Ez a fajta beteges megosztottság a legnagyobb rejtély a számomra a magyar néplélekkel kapcsolatban.

Tehát szerinted a szocialistákra kizárólag szellemileg korlátoltak szavaznak?

Akkor mi van mondjuk Borsoddal, ahol a szavazótáboruk nagy része átállt a szocialista eszmével semmilyen morális közösséget nem vállaló Jobbikhoz?

Vagy akik felfedezték magukban a polgárt, és fideszesek lettek. Kerényi Imrus, és tsa.

Ők hirtelen okosak lettek?

Ha ugye valaki tényleg erre készül évek óta, akkor elvárható lenne, hogy legyen kész programja. Mert ha nincs akkor hogyan is készült? Elképzelte hogy hej de szép is lenne megcsípni a főpolgármesteri pozíciót? S mivel messze képessége felett értékeli önmagát ezt el is tudta (tudja?) képzelni -ez lenne a készülés?
Annyira elképesztő, hogy már szinte szánni való.
De ami nem csak szánni való, hanem elszomorító, az az, hogy ezek a Falust felvállaló pártok képesek voltak arra, hogy felvállalják ezt az embert. És ebben még csak nem is az Mszp a fő lúzer, hanem ha jól látom Szigetvéri Viktorék. Akit szintén jobb lenne már elfelejteni.

Nekem speciel Falus maga a Hospinvest.
Innentől kezdve még sziporkázhatna is, akkor sem kell.

Valahoögy nincs igényem arra, h. Tarlós szórakoztasson, viszont a megszépült Budapest tetszik.
Mintha nagyobb lenne a rendezettség.

Az SZDSZ nem szűnik meg, csak átalakul.

Ha összerakjuk az eseményeket Medgyessy megpuccsolását követően, Gyurcsány feladata az lehetett, hogy végképp leültesse az MSZP-t - volt már ilyen, lásd Torgyánt az FKGP-vel, majd Szabó Ivánt, Dávid Ilonát az MDF-fel kapcsolatban - majd létrehozzon helyette egy baloldalinak hazudott, de liberális pártot. Már a nevében sem lenne szocialista, csak demokrata.

Gyurcsány tulajdonképpen a baloldalt akarja felszámolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés