Ilyenkor már kockázatos tippelni

2014. augusztus 29. 09:32

Tarlós István
Origo

Véleményem azért van: egy főpolgármesternek nem az a dolga, hogy bolondot csináljon magából, hanem az, hogy a város problémáit megoldja. Interjú.

Felújítjuk a 3-as metrót, a földalatti kocsijait is le kellene cserélni, bevezetjük az elektronikus jegyrendszert a BKV-nál, befejezzük az 1-es villamos meghosszabbítását, folytatjuk a buszok cseréjét, elektromos buszok lesznek a Várba. Felújítjuk a Lánchidat, de nem engedem a kiszélesítését. Folytatjuk a P+R parkolók építését, 11 főútvonal felújítása várható, és folytatjuk a Duna-part rendezését, lecseréljük a kishajóflottát, és kiterjesztjük a barnamezős területeknek a kezelését.

Apropó, mi lesz a Margitszigettel? A futópályát már idénre ígérték!

Folytatjuk a Margitsziget-programot a Japánkert, a zenélőkút felújításával, és a futópálya, valamint a köz- és díszvilágítás korszerűsítésével, ez jövőre lesz kész. Az állatkert fejlesztési programját is folytatjuk: a Vidámpark helyén már létrehoztuk a Holnemvolt Parkot, de a területen maradt nosztalgiajátékok korszerűsítése még hátravan. Létrehozunk egy meseparkot és a Pannon Parkot, benne a Biodommal. Ennek az a lényege, hogy visszamegyünk legalább tízmillió évet a miocén korba, a földtörténeti újkorba. Ez nagyon érdekes kor, bemutatjuk az akkor élt állatokat. Például a ló is akkor jelent meg.

Most Falus Ferencen poénkodik?

Nem akarok a lovakkal poénkodni. A példa kedvéért mondtam, ilyen az elefánt és a szarvas is. Ez ténykérdés.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/73811

Ajánljuk még a témában