Ennyit és ezért adózunk

2014. május 5. 20:02

Gery Greyhound videóban foglalta össze, miből tevődik össze és mire költődik el az adófizetők pénze. Fejenként 18 forintot költünk környezetvédelemre, a tűzoltók munkájára 721 forint megy, a közmédiára kétszer ennyi.

A 2002-2010 közötti szocialista kormányzásról informatív és látványos kampányvideókat készítő, majd a Kubatov-listák működéséről videót szivárogtató Gery Greyhound, vagyis Tomanovics Gergely ismét videós tartalommal jelentkezett blogján, mégpedig egy konkrét adófizetős sorozat első részével.

„Ha már ennyit adózunk, talán joggal merül fel a kérdés: mégis hova lesz ez a rengeteg pénz? Az alábbi videóból kiderül. Gondoltad volna például, hogy fejenként mindössze 18(!) forintot költünk környezetvédelemre, miközben a »közszolgálati« média fenntartására csaknem egy HBO-előfizetés árát dobod ki az ablakon, akkor is, ha életedben nem nézed? Obersovszky Péter és társai bizonyára kétszer többet érnek, mint például az életüket értünk áldozó tűzoltók, akik áldozatos munkáját komoly 721 forinttal háláljuk meg” — írja a blogger a sorozat első részének bevezetőjében.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/68677