Ukrajna árnyékában

2014. április 19. 15:12

Bősz Anett
Bősz Anett blogja
A helyzet egyre riasztóbb. Az Orbán-kormány nem csak az energiatermelés területén tette le voksát Moszkva mellé.

„A magyar kormány az elmúlt négy évben tagadhatatlanul letette voksát a Kelet mellett. Elutasított mindent, amiért egykor oly’ bőszen küzdött a Fiatal Demokraták Szövetsége. Az egykori liberális demokrata pártból úgy tűnt el a tartalom, ahogyan a szó mozaik mivolta eltűnt a párt életéből. A Magyar Polgári Párt már csak bitorolta az egykori Fiatal Demokraták felemelő légkörű alakulásakor közfelkiáltással választott rövidítést: »Fidesz«. (...)


A Kelet társadalma és politikája azon alapszik, hogy az erősebb elveszi azt, amit akar, és közben figyelmen kívül hagyja mindazt, amiért rengeteg ember áldozta az életét az öreg kontinensen: alapvető emberi jogokat, népek önrendelkezési jogát, kisebbségi jogokat, vagy éppen azt az európai értéket, hogy ezen a földrészen – a szebb napokat látott, nyugati országokban – senkit sem hagy az út szélén az állam.

A helyzet egyre riasztóbb. Az Orbán-kormány nem csak az energiatermelés területén tette le voksát Moszkva mellé. A paksi paktum egy – már-már szimbolikus – megjelenési formája annak, hogy az ország vezetése a világ melyik pólusából kér. Talán hívogató az, hogy Putyin nem kér a beruházásért cserébe semmit. Putyinnak nincsenek (koppenhágai) kritériumai, sőt, semmiféle kritériuma nincs. Orbán Viktor nyilvánvalóan a vele való tárgyalásokkor érzi igazán, hogy jó irányba tart: hogy nem kell lehajtania a fejét azért, mert romba döntött egy demokráciát, hiszen a tárgyaló fél egy olyan országot működtet, amelyben nincs is szükség működő demokráciára.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Inkább a volt náci Németország, mint a volt kommunista Németország, Anett??????????

Nem értem, ezek nem veszik észre, hogy a magyar nép többsége nem vevő erre???
Hogy tudják az emberek, hogy Ma Németország sem náci (pedig vannak ott nácik) és Oroszország sem kommunista (pedig vannak ott kommunisták.

Ezt előhozni Anettka súlyos eset a gondolkodásban.

"A Kelet társadalma és politikája azon alapszik, hogy az erősebb elveszi azt, amit akar..." - és a másik égtájé? Nem tehetjük meg azt, hogy ne legyenek gazdasági kapcsolataink olyan országokkal, amik nem mindenben érvényesítik az 'európai értékeket'.

Abból főznek, ami van.....hát ennyi van. :)

Anett kedves, akkor csak tessenek riogatni magukat minden nap, ha már így érzik jól magukat!

Nem tudom Anettka (nem a Budapest-tévés :) ) hányszor szólal meg a televizióban (Az ATV-ben föltehetően nagyobb teret szánnak vagy szántak volna neki..de mindenfélére nem jut adásidő),

de például

a maszlinás borkány etno-lingvisztikai forrásterületét (tudod te, Székelyföldet)
ez a védelmedbe-vont Anettka az ő szépvilágában a Schengeni határokon belüli területnek okoskodta (linket adott erről itt fentebb egy Anettka-bíráló gonosz himsoviniszta alak).
Mit tudhatna tehát eme Anettka az Ukrajna problematikáról?

"A tyúk, a tojás, vagy a daco-román volt előbb?"

A rómaiak az általam szóbahozott területet
100-120 évre vonták be birodalmukba és igyekeztek kolonizálni és alakítottak provinciát.

Tehát daco: ...step back ... lehet hogy a szóösszetételben megemlített dachák népe egy szkíta utódnép volt ;-D

Szerintem Bősz Anett igazából nincs is,csak Fodor Gábor az parókában.Mert két ilyen hülye ember egyidejű létezése egyszerűen kizárt."
Legalábbis epszilon sugarú körben. Anett egy született lúzer. Nem jött be Berlin neki, azt Gabika rávette Anettet, hogy ketten legyenek a liberális minimum Pest-Budán. Ilyen töményen ennyi hülyeséget leírni csak segítséggel lehet.

Amerika minden erovel azon lesz hogy megbuktassa oket, ezt bem ketlem. Nekik egy gorbacsov-jelcin fele szolga az idealis.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés