Nem lesz változás − Mandiner jövőváró IX.

2014. április 14. 7:21

Csunderlik Péter
Mandiner
Mivel a választási eredmények Orbán Viktort igazolják, szerintem nem fog változtatni az elmúlt négy év kormányzati politikáján és retorikáján.

A Mandiner az elmúlt napokban különböző irányultságú véleményformálók cikkeit közölte az elmúlt négy év értékeléséről. A választás után rátérünk a következő, 2014-2018-as ciklusra: egy új cikksorozatban a Mandiner szerzői, bloggerei mondják el, mire számítanak, mit várnak, mit várnak el a következő évektől a magyar politikában.

*

Mivel a választási eredmények Orbán Viktort igazolják, szerintem nem fog változtatni az elmúlt négy év kormányzati politikáján és retorikáján.

Erről pedig megírtam a véleményem a négyévértékelőben.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az írás olyan, mint hegesztésben a cunder.

Az attól függ, hogy milyen eredménye lesz az EP választásnak.

De még inkább az EP választás utáni iránynak az EU-ban.

Tovább kell-e haladni az Európai Egyesült Államok útján vagy vissza lehet térni az európai nemzetek uniójához, amit nagyon remélek.

Ez utóbbi esetén nem lesz szükség szabadságharcra és változhat a retorika.

A tangóhoz ketten kellenek.

LOL

Megjött a kecskeházyak diszlájkoló csapata.
Kemény bunkó csapat.

A választások előtt micsoda nagy elánnal írták, hogy győznek, sőt kétharmad lesz a kormánvváltó összefosásnak, mert mindenki kormányváltást akar. Megvolt a választás aztán még egyharmad sem lett. Sőt! Nem sok kellett volna és a Jobbik is megelőzi őket. Szerencsétlen egy társaság. Gágognak, mint Bajnai libái.

CsP nekem sem a kedvencem, de mentségére írom, hogy a mai fiatalok az szdsz rendszerváltó hazugságain, tört. tankönyvein nőttek fel.

Jut eszembe, akit a rendszerváltó valóság is érdekel, ma este a Dunán (21.55) ritka csemegében lehet része, az "Elektra Kft. avagy: bevezetés a kapitalizmus politikai gazdaságtanába" c. dokufilmet vetítik.

A film igen fontos dokumentum a rendszerváltás utáni első évekről, amikoris mintegy másfél millió ember veszítette el a munkáját.
Ez a film, a székesfehérvári Videoton tízezer elbocsátott munkásából hat (tkp. szerencsés) embernek követi a sorsát, 1992-től 1995-ig.
Sok egyéb torokszorító fordulat mellett, nyomon követhetjük, hogy hogyan kényszerülnek a régi munkatársak, barátok feladni a barátságot – hogy megpróbálják túlélni a nehéz időket.
Ebben az időben a magyar parlament legkomolyabb témája viszont az volt, hogy legyen-e korona a magyar címeren.

Persze, de azért sejtik ők is, hogy vége az egyeduralmuknak.
Még Alföldi leváltása (pontosabban: szerződésének nem meghosszabbítása) után sem tört ki a forradalom.

Igen. Amikor ilyen szintű ostobasággal találkozom, én sem tudom eldönteni, hogy vajon zseniális gazemberek vagy csak szimplán alkalmatlanok!?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés