Az MSZP lezártnak tekinti a Simon-ügyet

2014. február 7. 13:40
Az MSZP lezártnak tekinti a Simon Gábor volt elnökhelyettes eltitkolt bécsi bankszámlájával kapcsolatos ügyet, a vagyon eredetének kivizsgálását az igazságszolgáltatásra bízzák – közölte a párt szóvivője pénteken Budapesten.

Veres Gábort a Szigetvári Viktorral, az Együtt-PM szövetség társelnökével és Molnár Csabával, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökével más témában tartott sajtótájékoztatón kérdezték. Az eltitkolt vagyon eredetét firtató kérdésre Veres Gábor közölte: nem tudják honnan van a pénz. Hozzátette: az MSZP csütörtökön Simon Gáborral együtt olyan döntést hozott, amely elvárható volt és példát mutat minden magyarországi pártnak arra, hogy hasonló esetben, hogyan kell eljárni.

Az MSZP ezt a kérdést lezártnak tekinti – hangsúlyozta, és azt javasolta, hogy a vagyon eredetét tudakoló kérdéseket Simon Gábornak tegyék fel. Majd egy további kérdésre hozzátette: a vagyon eredetének tisztázását az igazságszolgáltatásra bízzák.

Szigetvári Viktor szerint az MSZP egyetlen lehetséges döntést hozta meg egy erkölcsileg elfogadhatatlan ügyben. Az MSZP ezen döntését tudomásul vették – mondta. Úgy fogalmazott, arról szól a baloldali összefogás kormányváltásról szóló ígérete, hogy „ilyenre és olyan lopásokra, amit Rogán Antal, Habony Árpád, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt megvalósít a mindennapokban, nincs szükség”.

Egy másik kérdésre elmondta, etikai elvárásokat tartalmazó nyilatkozatot írattak alá minden országgyűlési képviselőjelöltjükkel, és a rendelkezésére álló információi alapján tisztességes emberekkel kampányolnak. Az összefogás pártjainak kampánya jó úton halad afelé, hogy leváltsák az Orbán-kormányt – hangoztatta.

Arra a felvetésre, miszerint a fideszes Kósa Lajos szerint lehet, hogy arról a pénzről van szó, amiről Gyurcsány Ferenc volt MSZP-elnök azt mondta, ismeretlen eredetű, gyanús milliók vándoroltak a párthoz, aminek az eredetét jobb, ha nem tudják, Molnár Csaba közölte: „a Fidesz szolgálatában álló” sajtó ebből az ügyből botrányt akar csinálni. A kérdező EchoTV, valamint a HírTV, a Lánchíd Rádió munkatársainak címezve szavait azt mondta, hogy a fizetésüket olyan emberek zsebéből kapják, akiket „egy ország gondol oligarchának”, és hogy törvénytelenül szerzik a vagyonukat, így előfordulhat, hogy ezen médiumok munkatársai nem tiszta pénzből kapják a fizetésüket.

A politikai botránykeltéshez nagyon értenek, azt csinálják, de soha nem kérdezik meg a saját tulajdonosuktól, hogy ez hogyan van?” – fogalmazott, kifogásolva, hogy Simicska Lajostól és Nyerges Zsolttól sosem kérdezik meg, honnan van a vagyonuk.

Hogyan létezik, hogy Orbán Viktornak pártelnöki, miniszterelnöki fizetésből Budapest legdrágább kerületében luxusvillája van? – tudakolta. „Ha létezik Magyarországon igazi, gusztustalan, korrupciógyanús ügylet, az mind a Fidesz, Simicska és Orbán környékén van” – fogalmazott.

Molnár Csaba szerint Simon Gábor ügyében az MSZP megtette, amit meg kellett, egy párt ennél többet nem tehet.

Szigetvári Viktor ehhez hozzátette: Kósa Lajos próbáljon meg előbb tisztességes módon villamost építeni a saját városában, és akkor van erkölcsi méltósága bárkinek bármit megkérdőjeleznie.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés