Szolidarít az MSZP Molnár Gyulával

2013. október 30. 16:27
Közleményben fejezte ki szolidaritását az MSZP Molnár Gyulával, a párt fővárosi közgyűlési képviselőjével, akit szerdán hivatali visszaélés miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla.

A XI. kerület korábbi polgármesterét pénzbüntetéssel is sújtották, valamint két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség azzal vádolta őt, a most hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt Lakos Imrét, volt SZDSZ-es alpolgármestert és egy ügyvédet, hogy 2006-ban Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

Az MSZP az MTI-nek küldött közleményében arra emlékeztetett, hogy Molnár Gyulát első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel a bíróság, másodfokon azonban elítélte. „A két ítélet teljesen ellentétes egymással, így az MSZP kíváncsian várja a Kúria harmadfokú ítéletét” – közölték, egyúttal kifejezve szolidaritásukat Molnár Gyulával.

Molnár Gyula 1994 és 2010 között parlamenti képviselő, 2002 és 2010 között polgármester volt, jelenleg a Fővárosi Közgyűlésben képviselő. A jövő évi országgyűlési választáson nem indul, de korábban kinyilvánította: újra megméretné magát a XI. kerületi polgármesteri címért.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés