Szotyizók

2013. október 13. 12:07

Tóth Ákos
NOL
A helyzet az, hogy Orbán Viktornál a labdarúgás a kormányzati tevékenység ethosza.

„Orbán Viktor rendszerére halálos csapást mért a magyar labdarúgó válogatott, így aztán a magyar miniszterelnöknek föl kell készülnie a kormányzati ciklus eddigi legkeményebb küzdelmére: az ellenségkreálás, ami bejött a magánnyugdíjpénztárak lenyúlásakor, a hallgatás, ami már-már kommunikációs stratégiaként övezi az egészségügy teljesen nyilvánvaló összeomlását, a látszatvilágépítés, ami sikerként próbálja föltüntetni az oktatást földúló káoszt, most kevés lesz. Nincs ellenség (bár ez is jó alkalom lehet egy rendes kommunistázásra, még inkább a jóízű hazaárulózásra), hallgatni nem lehet és nincs az a mágia, amely más megvilágításba helyezhetné a valót: az »ez egy szerethető válogatott« képe összeomlott, a pályán nem lehet hazudni, ott minden az, ami, a kötény kötény, a les les, a gól gól.


A helyzet az, hogy Orbán Viktornál a labdarúgás a kormányzati tevékenység ethosza. Ha valaha mérleget kellene vonnia, és azt kérdeznék tőle, miközben a felcsúti stadion árnyékában hűsöl, hogy mire a legbüszkébb, bízvást lehet számítani arra, hogy a stadionépítési programot is az elsők közt említené, azt, hogy ő megérezte: a népnek igenis, kell a cirkusz, a nép akar rajongani, kellenek a közösségi helyek, és mi lehetne jobb közösségi hely a focistadionoknál? (....)

A miniszterelnök nagyon sokat kockáztatott, igaz, mindig is szeretett nagy tétekben játszani. Ezt most bebukta: az osztó semmit sem vitt. Hiába nyomták a pénzt a stadionokba, hiába terelték el a cégpénzeket Felcsút irányába, hiába érezte úgy a fölkent kétharmad, hogy a mi adóforintjainkból azt kell támogatnia, hogy Tállai András is szotyizhasson a mezőkövesdi csapat meccsein, hiába volt minden: nagy pénz, kis foci – a labdarúgás nem a stadionoktól lesz jobb. Mint ahogy az oktatás sem a kommunikációtól. Az egészségügy sem az elhallgatásból. És ahogy a magánnyugdíjak elrablása akkor is csak rablás marad, ha az emberek pénzének védelmét akarták is láttatni vele.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hahahaha...
Ez a tökfej nem tudott továbblépni a labdarúgásnál.

Azt még értette, hogy mi történik a focival, de abból már semmi nem jött le neki, ami a kormányzati munkát illeti.

Szerencsétlen analfabéta. És ez ítélkezik...

Hahahahahaha sőt, bruhahahaha

A szomorú az, hogy ez a nemzetgyűlölő aljanép kéjelegve örvendezik, ha a magyar csapat veszít.

Hát nem egy undorító mocsadék?

dögkeselyűzsurnalizmus.
NOL

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés