Új Budapest-törvényt akar az MSZP

2013. március 12. 15:10

Az MSZP és együttműködő szervezetei önálló Budapest-törvényben rendeznék a város fejlődésének kérdéseit, a főváros kormánnyal, agglomerációval és kerületekkel való kapcsolatát.

Horváth Csaba, a szocialista párt alelnöke és fővárosi frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hat ellenzéki szervezettel együttműködve kilenc területet tekintettek át, s felállították azon tennivalók rangsorát, amelyek a 2014-es választások utáni fejlődéshez szükségesek.

Kiemelte: szemben az elmúlt három évvel, amikor a „Budapest-politika Budapest kifosztásának politikája volt”, a fővárosiak valódi érdekképviseletére van szükség. A szocialista politikus szerint a legfontosabb teendő „Budapest önrendelkezésének helyreállítása”. A szocialista politikus jelezte: a civilszervezeteket intézményesítetten kell bevonni a városvezetés mindennapi életébe.

Az együttműködésben részt vevők – az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért, a Változást! 2014, a HÍD a Demokráciáért Egyesület, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – egy új, önálló Budapest-törvény is szorgalmaznak, amely a főváros kapcsolatrendszereit szabályozná és a város fejlődésének kérdéseit rögzítené.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/49434

Ajánljuk még a témában