Vona: Szegedi a párt ökle, bajtársam

2012. május 19. 14:26
Vona Gábor pártelnök a Jobbik tisztújító kongresszusán szombaton, a Budapesti Kongresszusi Központban tartott beszédében elmondta: a Magyar Gárda és a Jobbik szövetségét nem lehet szétverni. Az alelnökök választása előtt a jelöltekről beszélve kifejtette: Balczó Zoltán tapasztalt, higgadt törppapa, Szegedi Csanád pedig a párt ökle.
Vona szerint a Parlamentben a Fidesz megpróbálta a Jobbik vitorláiból kifogni a szelet, de valójában csak úgy tesz, mintha megvalósítaná a programját. „A Fidesz jobbra beszél, de Gyurcsány módjára él. Azt mondja, amit a Jobbik, amit a társadalom is hallani szeretne, de közben úgy tesz, mint az MSZP, ahogy a háttérhatalmak azt megkövetelik” - fogalmazott a Jobbik elnöke.
 
A pártelnök kifejtette: szerinte az elmúlt huszonkét évben a Magyar Gárdánál több támadást egyetlen szervezet sem kapott, de még mindig él, ami nagyon nagy eredmény. Leszögezte: nem lehet szétverni a Jobbik és a Gárda szövetségét, és amíg ő a Jobbik elnöke addig nem engedik el a gárda kezét.
 
A politikus a párt elnökségi tagjairól is beszélt. Balczó Zoltán szerinte egy nagyra nőtt törppapa, aki tapasztalt, érett, higgadt és úriemberként radikális.
 
Novák Elődöt a párt fenegyerekének tartja, Szegedi Csanádról szólva pedig azt mondta: ő a párt ökle, ráadásul „gyújtó hangú szónok, talán a pártban a legjobb”. Emlékeztetett rá, hogy 2010-ben a legnagyobb támogatással választották meg alelnöknek, ezért Vona Gábor szerint nem véletlen, hogy megpróbálták szembe fordítani őket egymással, de ez nem járt sikerrel. „Szegedi Csanád nekem nem munkatársam, nem üzlettársam, nem jobbikos tagtársam, hanem a bajtársam” - szögezte le Vona Gábor.
 
A hat jelenlegi alelnökön kívül még Apáti István és Volner János kapott elegendő jelölést az induláshoz.

 

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy az erőlködés az egység femutatására, de a hajszálrepedések már tágulnak.

Alakul a Jobbik "szalámija".Ki kezdi majd el szeletelni?

torppapa az apadfasza az :) balczot szegenyt most mennyit fogjak basztatni...

Novak-Okoska se maradjon ki :)

Hát, ha már a Mandineren kell szalámizni a Jobbikot, akkor az NBH (az igazi, meg a fideszes és az emeszpés magán-) ezt bizony ellustázta.

Nem az a legény, aki üti, hanem aki állja ;)

Másrészt: mit vársza a Mandinertől? Ez itt hazai pálya a Fidesznek. Megy a füttykoncert. Ha nem vigyázol még meg is vernek (átvitt értelemben). Tiszta B közép :o)

Nézd én elolvastam a Jobbik programját és értem is. Ez egy nagyon korrekt program, ami felméri mi "nem jó" (="rossz") és pontosan az ellenkezőjét szeretné csinálni mindannak ami "nem jó" (="rossz").

A probléma a világgal az, hogy igen sokan érdekeltek abban, hogy ne legyen jó. Mondok néhány példát, talán abból megérted:

Bölcs ember...

1) Az alkoholistának elfogyott a pénze, éhezik (éhezni = "nem jó") A bölcs ember az alkoholistának, aki éhezik -most tegyük fel, hogy barátunk egy igazi szamaritánus- nem ad pénzt. Meleg ételt ad neki.

2) valaki belép a kocsmába, akit láthatóan meg fognak késelni. Ez "nem jó". Bölcs ember nem áll neki magyarázni, hogy ez nem szép dolog, főleg nem áll ki az oldalán verekedni. Bölcs ember csendben odamegy a kocsmába belépő illetőhöz és csendben szól neki, hogy ha jót akar, akkor menjen ki.

Megfejtések:

1) a multik és az OECD, valamint a hitelek mögött egy 600 milliós államszövetség áll, ha nem számoljuk az USA-t. Az eszkaláció menete: Vona bejelenti hogy tárgyal a hitelekről. A forint árfolyama elszáll, az államkötvénypiac bedugul, ahogy a külföld elkezdi menteni a tőkét. Következmáények: a devizahitelesek (A cégek is) megroggyannak. Egyes honfitársaink elkezdik menteni a pénzüket: bankpánik. Erre a kormány beavatkozik a bankszektorban (és befagyasztja a betéteket, mert nincs miből fizetni őket). A kötvények fizetését azonnal, megállapodás nélkül és egyoldalúan fel kell függeszteni, _mert nincs miből fizetni_ (a valutatartalék külföldön található és az MNB ellenőrzése alatt áll, az a gyanúm az IMF szerződés záradékában is benne lesz, hogy bármikor bármilyen állami vagyontárgyon érvényesithető: értsd a magyar állam valutatartalékán is. Amikor zárolják a magyar valutatartalékot, az további eszkalációhoz és pánikhoz vezet)

Ezek a lépések előre látható, egyik a másikból következik és nem lehet őket elkerülni, mert a pánik és a "piaci" reakció gyorsabb lesz, mint a tárgyalás. Ui. a "piacon" mindenki tudja, hogy csak az ússza meg száraz bőrrel, aki mindenki más előtt fut a pénzzel.

Miután eljutottunk idáig, a kötvényfizetés felfüggesztéséig és a bankpiaci beavatkozásig, már nincs miről tárgyalni.

Görögországot ugyanezért többször is megszállták. Szeretnék hozni néhány tanulságos példát a közelmúltból: Szerbia, Irak (I,II), Afganisztán, Georgia, Libia.

2) a fekete gazdaságnak hiába magyarázod, hogy szürküljön ki, hiába adsz osztalékadó engedményt és csökkented a járulékterhet. Az már egy másik történet, hogy ha mind mellé rendőrt állitasz azzal azt éred el, hogy mennek fel az árak. Ami természetes, hiszen valamiből ki kell fizetni a járulékokat. Mindenki a fenébe fog kivánni. De a legroszabb az egészben, hogy nem működik. Ugyanis rendőrt csak a szürkegazdaság mellé tudsz állitani. A fekete mellé: nem. Hiszen annak az a lényege, hogy nem látszik. Ebből következik, hogy régi szép hagyomány szerint _besúgóhálózatot_ kell üzemeltetned. Jóreggelt.

Mindezt azért, mert a Jobbik (is) lusta. Ha van előtted egy fal, csak a lusta ember az, aki azon kezd el gondolkozni, hogy visszafordul (Fidesz, MSZP, LMP). Hogy szétveri (azután a téglák majd agyonütik: Jobbil)

Aki nem lusta, az fúr egy lyukat a fal alatt, vagy ha lehet, megkerüli. Oszt jónapot.

Ezek csak szavak. Az Eu nem fog összeomlani. Mindjárt elmagyarázom miért:

az unió népessége elöregedőben van. És nem éhezik. A nagy társadalmi feszültségeket minden esetben a túlnépesedés, vagy az éhség okozza.

E kettő hiányában külső fenyegetésre, vagy a felbomlásban érdekelt politikai erőre van szükség.

Külső fenyegetés nincs (értsd: senki sem fogja megtámadni az Eu-t).

Marad a felbomlásban érdekelt politikai erő. A "felbomláshoz" az kellene, hogy vagy Fo, vagy No lépjen ki. De mindkettő érdekelt az Eu fenntartásában. Fo az agrártámogatás miatt, No amiatt, hogy az iparának piac kell (forditok: a németek pénzelik a franciákat és azok ezt tudják).

Amivel nem számolsz az az, hogy Fo és No _gazdag_. Mindkét országban a régi hatékonysággal működik a szociális háló. És az emberek nem szeretnek lemondani a gazdagságról.

Tudom, most elmondasz majd mindennek, mert amit leirtam, noha az semmi más mint józan ész és a realitások figyelembevétele.

A vitánk abban van, mint Galilleinek az Inkvizicióval. Te abban akarsz hinni, amit mondasz. És mégis mozog a Föld.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés