Német-orosz-török háromszög

Vona aláírná az LMP népszavazási ívét

2012. március 6. 09:15

Írta: Mandiner .

Ha megkeresik, aláírja az LMP népszavazási kezdeményezését Vona Gábor, mondta az MTV Ma Reggel című műsorában a Jobbik elnöke. A párt az europaktum és a lisszaboni szerződés ügyében tartana népszavazást, Magyarország jövőjét az EU-n kívül, a német-orosz-török háromszögben képzeli el.

Vona Gábor arról beszélt kedd reggel a Ma Reggelben, hogy a Jobbik – Írországhoz hasonlóan – népszavazásra bocsátaná az europaktum kérdését, ebben az ügyben a Békemenet 2012 Egyesületet is megkereste. A párt úgy gondolja, hogy 2003-ban, az uniós csatlakozásról szóló népszavazáson nem erre az Európai Unióra mondtak igent a magyar választók, ezért újra ki kell kérni a véleményüket. A Jobbik szerint Magyarországra az EU-n belül a gyarmattá válás sorsa vár, ezért az országnak ki kell lépnie.

Vona a Németország-Oroszország-Törökország háromszögben, független, protekcionista gazdaságpolitikát folytató országként képzeli az ország jövőjét. A pártelnök erősen nyitna az iszlám világ felé, amivel a Jobbik jó kapcsolatokat ápol, és ez szerinte az ország érdekeit szolgálja. 

Vona az LMP népszavazási kezdeményezéséről azt mondta, hogy a kérdések nagyobb részét támogatják, a kampányban nem vesznek ugyan részt, de ha megkeresik, ő szívesen aláírja az LMP aláírásgyűjtő ívét. Ugyanakkor kíváncsian várja, hogy ha majd a Jobbik indít népszavazást, akkor a kérdéseikkel egyetértő pártok elutasítják-e azt, vagy csak azért, mert a Jobbik kezdeményezte azt.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/33851

Ajánljuk még a témában