Giró-Szász: Megmondom, mi miért jó

2011. szeptember 9. 11:41

Az új kormányszóvivő célja az, hogy közérthetően elmagyarázza az állampolgároknak a kormányzati döntések logikáját és azok előnyeit.

A hétfőn hivatalba lépő új kormányszóvivő az MTI-nek leszögezte: azt tekinti feladatának, hogy „közérthetően elmagyarázza az állampolgároknak, miért jó nekik, miért érdekük egy adott kormányzati lépés”. Giró-Szász András szerint nincsen súrlódás közte és a kormányzati kommunikációs államtitkár között.

A politológus fontosnak tartja, hogy a kormányzati lépéseket világosan és közérthetően kommunikálják, hiszen ezek hiányában egyes döntések „nagyon sokszor a levegőben lógva maradhatnak”. Giró-Szász úgy véli: olyan időket élünk, amelyben elengedhetetlen Magyarország átalakítása, „vagy talán soha nem tehetjük meg” azt.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa egyúttal közölte: lemond a Századvég-csoportnál betöltött ügyvezetői, igazgatótanácsi, kuratóriumi tisztségeiről. A politológus úgy véli: döntése talán sok problémát okoz majd számára a mindennapi életben, „de ha nem tenné meg ezt a lépést, és nem fogadná el ezt a felkérést, akkor lehet, hogy 10 vagy 20 év múlva visszatekintve bánná, hogy nem vett részt ebben”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/25905

Ajánljuk még a témában