Betiltaná a melegfelvonulást a Jobbik

2011. június 17. 15:37

A radikálisok szerint a melegfelvonulás provokáció, aminek betiltása érdekében akár az alkotmányt is módosítani lehetne. Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője szerint a melegszervezetek rendezvényeihez piaci áron kellene kibérelniük szállodákat vagy kongresszusi központokat.

Staudt Gábor, a Jobbik fővárosi elnöke szerint a szombati melegfelvonulás provokáció, amelyhez hasonló magatartás sem az utcára, sem a közintézményekbe nem való. Hangsúlyozta, a Jobbik már többször felkérte a belügyminisztert arra, hogy tegyen meg mindent azért, hogy be lehessen tiltani a melegfelvonuláshoz hasonló rendezvényeket. Szerinte ennek érdekében akár az alkotmányt is módosítani lehetne.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője szerint a melegszervezetek rendezvényeihez piaci áron kellene kibérelniük szállodákat vagy kongresszusi központokat. Losonczy ezt annak kapcsán mondta, hogy az idei melegrendezvény-sorozat több eseményét a fővárosi fenntartású Művész moziban tartják. Staudt elmondta, szervezett Jobbik-rendezvény nem lesz a felvonulás alatt, de dokumentálják az eseményeket, és ha jogsértést tapasztalnak, feljelentést tesznek.

A Jobbik sajtótájékoztatója alatt melegaktivisták egy szivárványszínű zászlóval álltak, valaminttábláikon az volt olvasható: „a látens homoszexualitásra igazán nem kéne büszkének lenni”.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/22692

Ajánljuk még a témában