Szamurájkarddal pózolt Zagyva

2011. május 3. 16:23

Szamurájkarddal a kezében tartott sajtótájékoztatót a parlamentben Zagyva György Gyula. A jobbikos képviselő szerint a rendőrség kettős mércét alkalmaz a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében. Szerinte ugyanis a rendőrség nem minden esetben lép fel az ilyen penge hordozói ellen, őt viszont alig akarták beengedni vele az Országházba.

Szamurájkarddal a kezében tartott sajtótájékoztatót a parlamentben a Jobbik képviselője, Zagyva György Gyula. A politikus felszólította a rendőrséget, hogy a ne alkalmazzon kettős mércét a közbiztonságra veszélyes eszközök esetében. A képviselő szerint ugyanis a szamurájkardnak nevezett penge kultusszá vált a „cigánybűnözők” között, többször ilyen fegyverekkel támadnak meg állampolgárokat, a rendőrség azonban egy felvétel tanúsága szerint nem minden esetben lép fel hordozói ellen.

A probléma szemléltetésére a képviselő a parlament sajtótermébe is bevitt egy szamurájkardnak nevezett pengét. Elmondása szerint az Országház kapujában feltartóztatták, de végül megengedték, hogy bevigye. Hasonlót azonban egyik tüntetésen sem engedhetne meg magának a rendőrsorfallal szemben. Ezért következetességre kérte a rendőrséget más esetekben is, az ilyen eszközök kapcsán.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/21071