Bemutatkozik a The Twist

2010. december 10. 11:56

A Heaven Street Sevenből és az Amber Smith-ből ismerős Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergely és Szűcs Krisztián új zenekara a hatvanas évek beatzenéjének ihletett pszichedéliáját keresi.

December másodikán jelent meg a The Twist első, Live Through The Cool című lemeze az Alexandra Kiadó gondozásában. A négy sokat tapasztalt zenész: Ábrahám Zsolt, Ács Oszkár, Szőcs Gergő és Szűcs Krisztián zenekaraikban (Heaven Street Seven, Amber Smith, Időrablók) és különféle vendégszerepléseiken (Yonderboi, Realistic Crew, Neo) sok mindent megvalósíthattak már zenei elképzeléseikből, de lelkesen álltak neki új bandát alapítani. A The Twist a hatvanas évek ihletett beatzenéjét, adrenalin-pszichedeliáját keresi. A dalok angol nyelvűek – a cél egy olyan trendek feletti, mégis a mához szóló, egyszerre populáris és absztrakt zene létrehozása, ami a nemzetközi piacon is versenyképes.

Az album dalai között szerepelnek többek között a tavaly a rádiókban igen gyakran hallott The Original illetve Watching the good life című számok is. Az albumon vendégművészek is szerepelnek: Sena az Amateurs című balladát énekli Szűcs Krisztiánnal; Both Miklós hegedűn, Márkos Albert csellón működik közre. Kísérletező dalokkal is találkozhatunk, mint például a francia Fanfare en Pétard-dal készülő új szám. A The Twist bemutatkozó anyagából már hallható ízelítő a Myspace-en, ahogy a Message Come című videoklip is megnézhető, amelyet a legendás Floria Sigismundi-val is dolgozó amerikai operatőr, Aaron Phillips fényképezett, és a szintén amerikában dolgozó Csaba Lucas rendezett.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/16261