Tarlós: Feltétlen elismerés illeti Demszkyt

2010. október 6. 13:03
Demszky Gábort méltatta a Városházán Tarlós István főpolgármester a hivatal átadás-átvételén. A fideszes politikus megköszönte elődjének, hogy „húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével”. Demszky arra kérte Tarlóst, hogy mindenki főpolgármestere legyen.
Demszky Gábor leköszönő főpolgármester azt kérte utódjától a főpolgármesteri munkakör átadás-átvételén, ne csak azoknak a főpolgármestere legyen, akik rá szavaztak, hanem azokat is igyekezzen megnyerni, akik nem szavaztak rá, és méginkább azokat, akik nem mentek el voksolni vasárnap. Legyen tehát pártokon felül álló főpolgármester, legyen mindenki, legyen Budapest főpolgármestere - mondta. Demszky leköszönő városvezetőként azt szeretné, hogy a már megkezdett beruházásokat az új vezetés befejezné, és új célok megvalósításába kezdene.
 
Tarlós István közölte, feltétlen elismerés illeti Demszky Gábort, aki húsz évig volt Budapest főpolgármestere. Hozzátette, a város pénzügyi helyzetét bizonytalannak tekintik, de minden más vonatkozásban átvehetőek a Főpolgármesteri Hivatal által készített átadás-átvételi anyagok. Az új főpolgármester megköszönte Demszky Gábornak az átadás zökkenőmentes előkészítését, és azt, hogy „húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével”. Tarlós elmondta, a megkezdett beruházásokat elegendő forrás esetén folytatják.
Baranyi Márton
2010. October 6. 13:31
Érthetetlen, mire fel a nagy barátkozás a régi és az új főpolgármester között. Akik nem szavaztak Tarlós Istvánra, attól sem fogják megkedvelni őt, hogy kedvesen lapogatja Demszky Gábor hátát, miközben arról beszél, hogy nem fogja letépkedni a budapesti kultúra virágait.

Tarlós épp csak azokról feledkezik el, akik őt hivatalába választották: akik megelégelték Demszky maszatolását, a mindent ellepő szalainéket, a mesterházyernőket, a nokiásdobozokat, usw. Ez az 53 százalék ugyanis valószínűleg nem úgy gondolja, hogy Demszkyt köszönet illetné, amiért Budapesttel „bajlódott”. Politikailag persze előnyös rákenni az összes balhét a szocialistákra, ha már az SZDSZ úgysem tényező. A kérdés csupán annyi, helyes-e így lezárni az elmúlt húsz évet?

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak remélni tudom, hogy mindennek nincsen köze Mesterházy Ernő szabadon engedéséhez.

Nem kell ezt felfujni, ez egy normalis hozzaallas. Az egy dolog hogy ki mennyire ruhelli demszkyt (mert en pl nagyon), de Truman es Sztalin is alltak egymas mellett mosolyogva...
Egyelore nincs rabizonyitva semmi, bunozokent puszta megerzesbol nem kezelheti.
Azonkivul, meg ha a mostani valasztason passzivalodtak is, Budapesten meg mindig sok a kozepen allo, liberalis-szimpatizans nemtudomhovaalljak emberke. Oket egy ellenseges kiallas mindenkepp elrettentene. Raadasul egyaltalan nem lenne elegans, meltatlan lenne Tarloshoz a mar halott ellenfel utolso fecskejebe belerugni. Az o helyzeteben megengedheti maganak a nagyvonalusagot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés