Újranyitná az OPNI-t Tarlós

2010. szeptember 21. 14:33
Tarlós István szerint vissza kell állítani a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Az OPNI-t 2007-ben záratta be Molnár Lajos, az akkori egészségügyi miniszter.

Vissza kell állítani a bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet - véli Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. A politikus hangsúlyozta: Budapest az egyetlen főváros Európában, ahol az ilyen súlyos és speciális ellátásra szoruló betegeket nem tudják központilag kezelni.

Az intézetben Molnár Lajos, akkori egészségügyi miniszter rendelete el a fekvőbeteg-ellátás felszámolását 2007. április elsejével, melyet fokozatosan hajtottak végre december 31-ig.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak örülök, ha ezt a területet nem "hasznosítják" jó gyorsan konferencia- vagy wellnessközpontnak, hotelnek, irodaháznak stb. baráti cégek közbeiktatásával, mélyen értéke alatti áron.

Ugyanakkor az pl. kérdés, hogy mekkora szükség van arra, hogy itt újra pszichiátriai intézet működjön, hiszen lassan 3 éve üres az objektum, és szemlátomást megvan az eü. rendszer nélküle is.

Ezt a híresztelést ismerem, a kérdés csak az, hogy igaz-e. Egyszer szívesen hallanám hozzáértők elfogulatlan, szakmai véleményét, ugyanakkor persze az is nyilvánvaló, hogy ilyen, hogy elfogulatlan meg szakmai vélemény, ebben a kérdésben gyakorlatilag lehetetlen. Nyilván lobbik és ellenlobbik nyilatkozgatnak mindenfélét. Ugye a Lipótban volt 850 ágy. Ezek megszűntek. Még sohasem olvastam a számokra szorítkozó, objektív kimutatást arról, hogy hol hány ágyat allokáltak arra a célra, hogy a Lipót funkcióit más intézmények továbbra is ellássák. Mindenhol csak a rémtörténetek vagy a "reformok indokoltságának" szajkózása folyik, pontos kimutatások meg nincsenek. Vagy vannak, csak jól eldugva.

Európai hírű volt a stroke-osztálya.

"Megyünk a semmibe" (nagyon szép és találó!) címmel Ragály Elemér készített egy dokufilmet az OPNI bezárásáról:
http://www.port.hu/pls/fi/film..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés