Antifák: „Basszátok meg, mocskos nácik!”

2010. július 5. 18:07

Ismeretlen tettes rongálta meg a Nagy Magyarország című történelmi magazin szerkesztőségének és könyvesboltjának helyt adó Budapest belvárosában található épület falát. A Mandiner úgy tudja, a lap feljelentést tesz rongálás miatt.

„Basszátok meg, mocskos nácik!” - üzeni valaki egy áthúzott horogkereszt kíséretében a Nagy Magyarország című történelmi magazin Vármegye utcai szerkesztőségének a falán. Mint azt a lap egyik helyszínen lévő munkatársától megtudtuk, a felirat hétfő délben vagy délután kerülhetett a sárga épületre - ő ugyanis fél négykor vette azt észre. A rongálók az üvegre is próbáltak írni valamit, az azonban nem sikerült nekik.

A Mandiner kérdésére, hogy vajon miért pont a XX. század elejének történelmével foglalkozó lap szerkesztőségét tisztelték meg az állítólagos antifasiszták, a lap munkatársa azt mondta, valószínűleg a Balfékek kezében Magyarország 1918-1919 címmel futó, Károlyi Mihály mítoszáról szóló lapszám címlapja lehet a ludas, amiért már több helyről is támadták őket. A lap ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz rongálás miatt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/10121

Ajánljuk még a témában