Lehet-e háború Koszovóban?

2023. május 30. 07:45

Nem volt elég eszük etnikai határokat húzni, ahogy 1920-ban sem, aztán csodálkoznak, hogy máig baj van belőle.

2023. május 30. 07:45
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Koszovóban nagyon komoly eszkalációt látunk. Sok a sérült  – magyar katonák is vannak köztük. Albin Kurti koszovói miniszterelnök több határt is átlépett – ez most egyértelműen albán provokáció. Ha valami nem kell most a NATO-nak és a Nyugatnak, akkor most ez.

De nem volt elég eszük etnikai határokat húzni, ahogy 1920-ban sem, aztán csodálkoznak, hogy máig baj van belőle.

A »Nyugat« jobban tudja...Dehogy. Most ezzel nem azt mondom, hogy az oroszoknak több eszük van, mert magukat ássák el ezzel a háborúval. Egyik nem fogta fel, hogy van ír, magyar, szerb stb, stb, nemzet, aki nem fogja elfogadni csak úgy a rájuk kényszerített határt, a másik nem fogta fel, hogy nagyon is létezik ukrán nemzet. A világ alapja a nemzet, és ez még egy jóideig így marad, tetszik, nem tetszik. Az ukránok nem a demokráciáért és a nyugati értékekért harcolnak ennyire kitartóan, ez annyira nevetséges, hogy itt Pozsonyban is alig tudom visszatartani magam, hogy ne szóljak. Nem, magukért, a földjükért, a nemzetükért harcolnak.

Lehet-e háború Koszovóban? Nem valószínű, de béke sem lesz, soha, amíg a szerb lakta területeket vissza nem csatolják Szerbiához, és az albánokkal meg nem értetik, hogy a szerb templomokhoz, emlékhelyekhez nem érhetnek hozzá máshol sem. Az albánok sokat szenvedtek korábban – de most ők az agresszorok. Van ez így, az áldozatból lesz az agresszor...”

Nyitókép: STRINGER / AFP

***

 ***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 31. 12:25
Minthogy az USA-t már minden földrészröl kiutálták vagy elzavarták, nem maradt más nekik prédául mint Európa. Ezért kavarják most itt a fekáliát. Ahol az USA megjelenik, "hogy segítsen" ott nagyon gyorsan, nagyon sok vér folyik. Az USA érdekei jelenleg még mindent felülírnak a világon. Az ö szemszögükböl nem számít semmi más. Harácsolnak, ami belefér, aki ellenáll, azt gonosszá nyilvánítják és örölhet ha csak szankcionálják és nem bombázzák szét. Ök akarják megszabni még azt is, hogy mit és hogyan gondolkodhatsz a világról. A mai amerikai mentalitást Soros mentalitása írja le a legpontosabban. Telerakni a világot ügynökökkel, politikai vezetökkel, akik nekik dolgoznak. Így kialakul egy olyan világhálózat, ami leigázza az egész világot. Ez ellen nehéz harcolni. Csak azokban a nagyhatalmakban bízhatunk, akik ezt maguk is látják, és akiknek nagyon nem tetszik ami ma folyik a világban. Amerika ezt a bénító, elnyomó hatalmat suttyomba építette ki. Ez csak azért sikerülhetett neki, mert a világ hagyta. Meg kell értenünk, hogy nem csak a hábrú veszélyes, hanem a béke is, ha nem figyelünk oda, nem teszünk semmit a "békés", de nagy ellentmondásokat szülö folyamatok ellen. A háború feltételei szinte mindig békés idöszakban alakulnak ki. Akkor csúszik el a világ egy instabil állapotba. Amerika egy remény volt, de egy óriási csalódás lett belöle.
snowwolf
2023. május 31. 09:11
Pontosan hol is vannak Koszovó területén Gyuribá szénbányái?
bogdan69
2023. május 31. 01:18
Lehet.
sbotticelli
2023. május 30. 17:13
Ez most jól jön Putyinnak. Vajon benne vannak az oroszok? Nagyon könnyű egy feszült helyzetben zavargást kelteni, ha megvan a kellő szakértelem, nekik pedig megvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!