Nagyon elegem van már abból, hogy örökké magyarázkodnom kell Magyarország miatt

2022. április 07. 15:10

Mintha minden magyar ember, aki maga nem gazember, elszámolással tartozna a nemzetközi közönség felé.

2022. április 07. 15:10
null
Papp Réka Kinga
Facebook

„Nagyon elegem van már abból, hogy örökké magyarázkodnom kell Magyarország miatt, mintha minden magyar ember, aki maga nem gazember, elszámolással tartozna a nemzetközi közönség bármely kösza tagja felé azzal, hogy miért uralkodik mégis a becstelenség az országunkban.

De ha már így alakult, megírtam az illiberális fogságba esett állam rövid bemutatóját, amely megmagyarázza, hogyan szerezhet elsöprő többséget egy kormányzat, amely egyszerre iszonyú korrupt, kegyetlen ÉS alkalmatlan is. Forgassátok egészséggel, és ajánljátok szeretettel kívülállóknak vagy újszülötteknek, hogy megérthessék, hogyan esett Magyarország ebbe az ismétlőcsapdába.Az Eurozine-ben jelent meg, váljék egészségetekre!”

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. április 09. 06:52
Valami biztosan nagyon nem stimmel a magyar kormannyal, es az nyilvanvalo, hogy megvezeti a nepet. A magyar forint erteke allandoan esik. A valahai 1 cshszlovak/szlovak koronaert kaphato 6 forint helyett mara mar jo 13 fole emelkedett ez a szam, vagyis a valahi ertekenek mar a felet sem eri ma. Ez nem egy mukodo gazdasag kepet mutatja. Ha ugyanezt megnezzuk a cseh korona eseteben, ahol nyilvanvaloan mukodik a gazdasag, a cseh korona erteke a szlovakhoz, majd az eurohoz kepest is csak novekedett. Az egykori 1 euroert kaphato 26 koronarol ez mara lement 23-24 koronara attol fuggoen, hogy szabalyozza a cseh nemzeti bank. Az Orban ott is nyilvanvaloan hazudik, hogy tobb penzt ad a csaladoknak ill tamogatast a vallalkozasoknak, ami mennyisegben biztos igaz, de az ilyen latvanyos penzeses kovetkezteben annak erteke aligha eri el az elozo evekbeli kevesebb tamogatasokat, hisz a penz real/vasarlo erteke sokkal kevesebb. Ennek kovetkezmenye pedig az, hogy a berek realerteke is kevesebb minden evben, amely segiti a koltsegvetest ill a Meszarosok pofatlan meggazdagodasat, a dolgozo nep es az adofizetok karara, u.i ha berek nem nottek a penzesessel aranyosan tobb mint a ketszeresere, akkor a magyar atlagber meg azt az erteket sem eri el, mint amilyen volt abban az idoben, amikor 1 szlovak koronaert 6 forintot lehetett csak kapni. Hogy mi van valojaban a magyar gazdasaggal, azt csak egy belso ember a penzugyminiszteeriumbol tudja, de a fentiek nagyon nem azt tamasztjak ala, amit az Orbani propaganda mond. En inkabb azt latom, hogy a munkabol elo magyar atlagember csak szegenyedik a koltsegvetes es Meszarosok karara, hisz minden egyes penzesessel kevesebbet fizetnek a magyar dolgozonak.
Robertoo
2022. április 08. 23:28
Mondanám, hogy nem nézem le ezeket az izéket, mert pont abba a csapdába esem, amely ellen ágálok, de ezek tényleg ilyen buták?
SigSauer
2022. április 08. 14:34
Ki a picsa ez az ostoba picsa? Mellesleg ki kérte, hogy magyarázkodjon bármi miatt is? Ez is valami önjelölt libernyák bohóc gondolom...
Spontán
2022. április 08. 12:03
Ne akard megmagyarázni a véleményem, arra alkalmatlan vagy cafat ringyó!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!