U kraina mindennek a határa

2022. február 02. 13:37

A történelmi Nagy-Oroszország határáról van szó, a határ pedig igen kényes, érzékeny dolog.

2022. február 02. 13:37
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„U kraina azt jelenti, hogy a »határnál«, és ez elég különös elnevezés egy »önálló« ország számára, hiszen joggal vetődik fel a kérdés, hogy minek a határáról is van szó.

Nos, természetesen a történelmi Nagy-Oroszország határáról, a határ pedig igen kényes, érzékeny dolog. Mert mindennek van határa, még a Nagy-Oroszországnak, e Nagy-Oroszország történelmi türelmének is. Ukrajna ugyanis soha nem volt önálló ország, ma sem az, és soha nem is lesz az. Egyszerűen azért nem, mert Kijev a történelmi Nagy-Oroszország spirituális megszületésének a helye, az a vidék pedig, amit Ukrajnának, tehát határvidéknek neveznek, az ennek nyomán soha nem élhet külön életet attól, amelynek éppen ő a spirituális szülőhelye.

Akárcsak

a Szent Korona szakrális történelmi Magyarországát

is szétdarabolhatták a globális hatalmi játszmák, és mindenféle fantázianevekkel láthatták el az utódállamokat, attól a történelmi Magyarország szellemi egysége örökre fennmarad.  Az a cinikus, gátlástalan globális játszma, amelyet az agóniájának utolsó fázisába lépő amerikai birodalom ezzel az Ukrajna fantázianevű „csinált” országgal művel, éppen azokat a jobb sorsra érdemes ukránokat taszítja egy minden eddiginél pusztítóbb és veszélyesebb lejtőre, akiknek »szabadságára és függetlenségére« most álságosan hivatkozik. Az amerikai birodalom fő ellenfele most már egyértelműen Kína, és a 21. század mindent eldöntő »világháborúját« a Csendes-óceán térségében vívja majd meg a két szuperhatalom.

Kína meggyengítése azonban két fronton is zajlik. Az egyik értelemszerűen ez a kelet-ázsiai front, ahol Tajvan, Hongkong, Tibet vagy éppen az ujgur térség jelentik az állandó feszültségforrást, és feltehetőleg »proxyháborúk« egész sorával dől majd el a két gigászi birodalom sorsa.

Ám van ennek a globális főhatalomért zajló világháborúnak egy európai hadszíntere is, aminek alapvető oka, hogy az amerikai birodalom számára a kegyelemdöfést az jelentené, ha létrejönne

Euró­pa, Oroszország és Kína eurázsiai együttműködési rendszere,

hiszen ennek nyomán Amerika, ahogy mondani szokás, egyszerűen »okafogyottá« válna. Ennek az együttműködési rendszernek a mindenáron való megakadályozása ezért aztán az amerikai birodalom legfőbb stratégiai célja. Éppen ezért a fő konfliktusfelületet jelentő csendes-óceáni »hatalomtektonikai lemez« mellett továbbra is nagy jelentősége van annak, hogy a másik két rivális, Európa és Oroszország között is állandósuljon a feszültség.”

(Fotó: Helyi lakosok gyakorlatoznak Kijev közelében 2022. január 30-án. Nyugati országok az elmúlt hetekben többször is Ukrajna elleni háború előkészítésével vádolták meg Oroszországot, amit Moszkva visszautasított.MTI/AP/Efrem Lukackij)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. február 02. 15:53
Ez ordas hazugság, nem volt "Ukrajna=Oroszország", mert egy jelentős része Lengyelország része volt, de olyan időszak is volt, amikor Halics-Galícia önálló fejedelemségnek számított. Egyéb területek Magyarországhoz és Romániához tartoztak. A Krím is többsörösen gazdát cserélt már a történelem során. Ukrajnát legfeljebb feldarabolni lehetne, és a területeit visszaadni a korábbi tulajdonosnak, de akkor például Lengyelország jelentős részeit is vissza kéne adni Németországnak, és a Kárpát-medencét a magyaroknak.
islamaj
2022. február 02. 15:50
Axt gondolom, hogy az a szerencsetlen 44 millio ember, kozte 100000 magyar tobbet erdelemne annal, hogy igy jartak. Tobb oszinteseget mindket fel reszerol. Vagy mondja azt az EU, hogy felosztja az orszagot az oroszokkal, elviszi a munkaero egy reszet, a fold egz reszet, a strategia pontok mennek az oroszoknak, etc. Bogar Ur egyebkent ezt hogy gondolja? Mi a megoldas?
Box Hill
2022. február 02. 14:58
Milyen határról beszélünk? Egyébként az orosz birodalmi terjeszkedés volt az, amiről Fridhjof Nansen, norvég sarkkutató és Nemzetek Ligája (Népszövetség) megbízott, állította közel 100 éve már: "Oroszország az 1500-as évektől kezdődően minden hét évben egy norvégiányi területet kebelezett be." (Ezen, addig megállíthatatlan terjeszkedés érte el határainkat is 1939-ben. Egyetlen valamirevaló döntéshozó sem hagyhatta ezt figyelmen kívül.) Az angolul tudóknak a teljes szöveg és a forrás: "According to the calculations of Fridtjof Nansen, beginning in 1500, every seven years Russia added as much territory to its empire as that occupied by the Kingdom of Norway. Imperialism is a traditional, basic, and integral trait of Russia - its chief trait in fact.” (Solovyov - Klepikova: The map is the message in mother Russia, The Christian Science Monitor, August 11-17, 1986.)
Royce2.0
2022. február 02. 14:52
Az ott Jámbor Koszlidérc Bandi a fapuskával? :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!