Klopp Szoboszlairól: Csúcs, topjátékos. Még nálam is jobban tudja, mennyire jó!

2023. szeptember 28. 11:01

A Liverpool edzője nem győzte dicsérni a magyar labdarúgót a Leicester elleni mérkőzést követően, amelyen Szoboszlai óriási gólt szerzett.

2023. szeptember 28. 11:01
LIVERPOOL, ENGLAND - SEPTEMBER 24: Jurgen Klopp, Head Coach of Liverpool hugs Dominik Szoboszlai of Liverpoolduring the Premier League match between Liverpool FC and West Ham United at Anfield on September 24, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Matt McNulty/Getty Images)

„Gyönyörű gólok, abszolúte gyönyörű gólok” – fogalmazott a Leicester elleni ligakupa-mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Liverpool vezetőedzője a csapat találatairól, köztük Szoboszlai Dominik bombagóljáról, amelyet sokan megint a legendás Steven Gerrardéhoz hasonlítanak. Jürgen Klopp érthetően elégedett volt a vörösök 3-1-es győzelmét követően, és megdicsérte néhány játékosát, köztük természetesen Szoboszlait: 

„Nem kell biztatnom, hogy lőjön kapura, ő tudja, még nálam is jobban tudja, hogy kiváló rúgótechnikája van.

Egy újabb bombagól. Láthatják, hogy a bajnoki mérkőzéseken mindenki őt próbálja meg megállítani. Ezért sem sikerült sokszor áttörnie – de amikor sikerül, abból jó eséllyel gól lesz. Szuper gól volt!” 

Az szakember megdicsérte a gólpasszt jegyző Endó Vatarut is, aki üresbe passzolt és ezzel lehetővé tette, hogy a magyar labdarúgó szabadon lőhesse kapura a labdát. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool edzőjét arról is kérdezték, számított-e arra, hogy Szoboszlai Dominik ennyire gyorsan beilleszkedik, felveszi a Premier League tempóját, és a Liverpool egyik kulcsjátékosa lesz. Jürgen Klopp úgy fogalmazott: 

„Olyan régóta itt van, hogy el is felejtettem, mire gondoltam, amikor megérkezett. Az első edzés első pillanatától kezdve nagyon jó benyomást tett rám. 

Egyszerűen csúcs, topjátékos! Könnyedén beilleszkedett, az öltözőben is megtalálta a helyét. Egészséges önbizalommal rendelkezik, és ez sokat segít neki. Emellett nagyon keményen dolgozik, ezt mindenki látja. 

Ma beállt, és rögtön két nehéz helyzettel nézett szembe. Egy ellentámadással szemben védekezve elveszített egy labdát, aztán később még egyet. De ettől a pillanattól kezdve tökéletesen benne volt a játékban. Ez nagyon fontos. Nagyon élvezi, hogy itt van, és a szurkolók természetesen értékelik a teljesítményét. Ez egy szuper helyzet. Reméljük nagyon sokáig így lesz!” .

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Matt McNulty/Getty Images

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Squalline
2023. szeptember 28. 12:02
Valoban volt ket csunyan eladott labdaja, ezek kozul az egyik kifejezetten veszelyes volt, Elliot huzta ki a kakibol az utolso pillanatban. Ilyen hibat talan eloszor csinalt. De hozza kell tenni, hogy azt, hogy masokat o hanyszor huzott mar ki a kakibol, szamolni se erdemes, olyan sok. Ide ertve ezt a meccset, amikor az ellenfelet valami elkepesztoen demoralizaloan torte meg a bombajaval, es a 70 percig a vezetest megszerezni nem biro csapatat konkretan attolta az ellentmondast nem turo gyoztes szerepebe. Vajon ez szerencse? Nem. Lattunk mar tole ilyet a Salzburgban, Lipcseben, a valogatottban? Igen. Hat most a Poolban is. Ez az o egyik hatalmas erenye. Raadasul annyira az o esteje volt, hogy az eladott labdaja utan alakult ki a 3. gol helyzete. Szoval meg ez is a javara fordult. Kicsit jozanabbul ertekelve, a helyzet az, hogy lott mar ket brutalis bombagolt. A legtobb csapattarsan latszott az oszinte elismeres. Ugyhogy neki fogjak tenni a labdat tavolira ezutan is, nyugodt szivvel.
Halder_1899
2023. szeptember 28. 11:15
Fantasztikus kezdés Dominiktől. Szép volt fiú !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!