Ezért akar megtanulni magyarul a Sepsi román edzője

2023. augusztus 05. 22:08

A szakember kijelentése heves reakciót váltott ki a román nacionalistákból.

2023. augusztus 05. 22:08
null

Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK román vezetőedzője a Dinamo Bukarest elleni 3-0-ás győzelem után azt nyilatkozta, szeretne megtanulni magyarul, hogy megértse miről szól a Székely Himnusz – számolt be a maszol.ro.

A szakember arra reagálva tette ezt a kijelentést, hogy a győzelem után a magyar közönség szokásához híven elénekelte a Székely Himnuszt, az egyik riporter pedig arra volt kíváncsi, tudja-e Ciobotariu, miről szól a dal.

A szakember válasza heves reakciókat váltott ki a román nacionalistákból, akik közül már sokan a szurkolók éneklésén is felháborodtak.

Ciobotariu ezt nyilatkozta a Székely Himnusz elénekléséről:

„Ez egy rituálé a mérkőzéseink végén, de nem értek semmit belőle. De meghallgatjuk, tiszteletből azok iránt az emberek iránt, akik eljönnek a stadionba, és velünk utaznak idegenbe is. Tudom, hogy a székelyek himnuszát éneklik. Ez az ő daluk. Mi odamegyünk és megállunk előttük, tiszteletből irántuk. Nem tanultam meg a szöveget. Nagyon nehéz. Megtanultam arabul, de azt hiszem, magyarul nem biztos, hogy sikerülni fog. Talán lesz rá időm, ha maradok pár évet Sepsiszentgyörgyön, ha így lesz, megtanulok magyarul. Főleg, hogy a csapatban, az öltözőben és a városban is beszélik a nyelvet, így nem lehet probléma” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pulsarito
2023. augusztus 06. 12:11
Jó lenne, ha a román nacionalisták nem csak hallanák, hanem értenék is amit mond! A tiszteletről beszél!
connorj
2023. augusztus 06. 06:39
ORKOK figyelmébe: https://m.youtube.com/watch?v=c3xpED8HIeQ&pp=ygUbUm9tw6FuIHBhcmxhbWVudCBiZWzDvGxyxZFs
connorj
2023. augusztus 06. 06:36
UNGUR FIGYELJ:. https://m.youtube.com/watch?v=PrvY22etBHo
flesh ripper
2023. augusztus 06. 04:32
Én tudok románul, pedig egy távoli kontinensen születtem. Magyar vagyok, apám erdélyi magyar, édesanyám német. Könnyen megtanultam románul, mert egyszerű, neolatin-szláv-török-görög-albán keverék. Sok magyar behatással... Jó érteni a fiatal utódnépek észjárását. Ami a románoknál különösen egyszerű. 2 bit/2. De nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!