Újra kell játszani a magyarellenes rigmusok miatt megszakadt Sepsi-Craiova mérkőzést

2023. március 09. 16:47

A fellebbviteli bizottság mindkét csapatot azonos bírsággal sújtotta.

2023. március 09. 16:47
null

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fellebbviteli bizottságának csütörtöki jogerős döntése szerint újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli mérkőzést, amelyet január 29-én azért szakított meg a játékvezető, mert a vendégcsapat szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak – közölte internetes oldalán a Gazeta Sporturilor.

A FRF fegyelmi bizottsága elsőfokú döntésében eredetileg 3-0-s végeredménnyel a házigada székelyföldi csapat javára ítélte a találkozó három pontját, és mindkét klubra pénzbírságot szabott ki. Ezt a craiovaiak nem akarták elfogadni, arra hivatkozva, hogy a FRF szabálykönyve kizárólag a rasszizmust bünteti, az idegengyűlölet fogalma nem szerepel benne.

Az ügy a fellebbviteli bizottsághoz került, amely – kétszeri halasztás után – csütörtöki ülésén helyt adott az olténiai csapat fellebbezésének és elrendelte a 26. percben megszakított mérkőzés újrajátszását a találkozó első percétől.

 

A fellebbviteli bizottság mindkét csapatot azonos, 22 500 lejes (1,75 millió forint) bírsággal sújtotta.

Az alapfokú döntés szerint a Sepsi OSK-nak nagyobb (25 ezer lejes) büntetést irányzott elő, mert házigazdaként nem tett eleget rendfenntartói feladatainak.

A döntés eredményeképpen a két csapat helyet cserél a Szuperliga tabelláján, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik – azaz az utolsó rájátszásra jogosító – helyen.

A döntés jogerős, ez ellen már csak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) lehet jogorvoslatért folyamodni.

(MTI)

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2023. március 10. 10:41
"Nem Sepszit büntették? Hallatlan." - írta Ipolypart kolléga febr 01-jén. Amire azt válaszoltam, hogy "Azt majd akkor, amikor a 3 pontról döntenek. Nincsenek illúzióim az oláhokat illetően." https://mandiner.hu/cikk/20230201_sajat_magat_buntette_a_magyarellenes_szurkoloi_miatt_botranyba_kerult_craiova_hatarozatlan_idore_bezarjak_a_stadiont#commentanch14726830 Utálom, hogy a románokkal kapcsolatban mindig igazam van.
Vakfolt
2023. március 10. 06:41
"a FRF szabálykönyve kizárólag a rasszizmust bünteti, az idegengyűlölet fogalma nem szerepel benne" Ez érv?? És a magyarok mióta idegenek? Mikor a sértésre adott magyarázat sértőbb, mint maga a sértés.
formaegy
2023. március 09. 22:36
Beérik a rühes hazaárulók uszítása!!!!!!!!!!!!!! Meddig lehet még eltűrni, hogy büntetlenül tapossák M.o.-ot, uszítják a rohadt gyilkos külföldi férgeiket M.o.-ra?????????????
Reszelő Aladár
2023. március 09. 21:28
Nem úgy volt, hogy románia nemzetállam és csak románok élnek benne? Mert akkor hogyan áll meg az idegengyűlölet? Amúgy nem lep meg a dolog. A Craiova egyszer megúszott magyar csapat esetén több éves eltiltást anno a Honvéd ellen (bírót dobták meg petárdával és közölték, hogy vagy nyernek, vagy nem tudják garantálni a biztonságot), most egy nyíltan rasszista szarkodás miatt kapnak ugyanakkora büntetést és még a meccset is újra kell játszani. Ez románia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!