Saját magát büntette a magyarellenes szurkolói miatt botrányba került Craiova: határozatlan időre bezárják a stadiont

2023. február 01. 16:25

A vezetőség saját hatáskörben hozta meg a döntést.

2023. február 01. 16:25
null

Megbüntette magát a FCU 1948 Craiova, amelynek a Sepsi OSK elleni, hétvégi labdarúgó-mérkőzését felfüggesztették, mivel a szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

 A klub szerdai közlése szerint a hazai találkozókat meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játssza a krajovai csapat.    A vezetőség három pontban közölte a saját hatáskörben meghozott döntéseket. Így meghatározatlan időre zárt kapuk mögött játsszák a meccseket, kezdeményezik a Román Labdarúgó Szövetségnél egy olyan szabályzat kidolgozását, amely megelőzi a hétvégihez hasonló eseteket.

Emellett közölték, hogy a későbbiekben fogják értesíteni bérletes szurkolóikat arról, miként kaphatják vissza pénzüket.   

 A klub honlapján közzétett bejegyzés szerint a szurkolóik egy részének sepsiszentgyörgyi „huliganizmusa” óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek, ezért látták szükségesnek meghozni ezt a döntést. 

A román sajtó emlékeztetett rá, hogy a krajovai szurkolók egy része Adrian Mititelu klubtulajdonossal konfliktusban áll.    

Vasárnap alig 26 perc után Andrei Chivulete játékvezető előbb félbeszakította, majd tíz perc kényszerszünet után lefújta a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzést, mivel a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

Romániában először fordult elő, hogy rasszista, idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset. A magyar tulajdonosi hátterű Sepsi mérkőzéseinek többségén a vendégszurkolók rendszeresen kiabálnak magyarellenes rigmusokat. A három pont sorsáról a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága fog dönteni.

(MTI)

Én macedón vagyok, holnap nekem is kiabálhatják, hogy ki az országból - mondta Hagi a Sepsi-Craiova meccsen történtekről

A 26. percben lefújták a Sepsi meccsét a vendég ultrák magyarellenes rigmusai miatt a román bajnokság vasárnapi fordulójában. Az eset nagy vihart kavart, a román focilegenda, Gheorghe Hagi is reagált rá. Az egyik román csatorna műsorában elhangzottakat a Transtelex szemlézte. Hagi számára érthetetlen, hogy Mititelu krajovai huligánjait miért nem távolította el a rendőrség.

Nyitókép: YouTube 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. február 02. 14:32
Nem baj, helyette kinyitnak majd egy használatban nem lévő új ortodox templomot.
pemete jakab
2023. február 01. 19:36
"Saját magát büntette a magyarellenes szurkolói miatt botrányba került Craiova" A Craiova magyarellenes szurkolói magukat büntetik, hisz nem mehetnek meccsre. Tehát ez jó hír, mert bűnhődnek a magyarellenességük miatt. Vagyis a magyarellenesség pozitív következménnyel jár azok számára, akik ellenzik a magyarellenességet. Ergo a magyarellenesség egy jó dolog.
zovirax
2023. február 01. 19:25
Úgy látom még van remény...gratulálok az értelmes döntéshez...!
Házam Hazája
2023. február 01. 19:06
Bevétel szempontjából, ezek szerint nem gond jó pár zártkapus meccs. Vagy a végtelen tudást rejtegetik? Netán most azok állnak ki a magyarok mellett, akiknek eddig ki kellett volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!