A hóviharban és a szélben a drónok lényegében használhatatlanok

2023. december 03. 20:13

A szántóföldek sártengerré változnak, ahol minden harci eszköz belesüpped a talajba.

2023. december 03. 20:13
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

„Az elmúlt napok képei az ukrán frontról. Alig néhány nappal ezelőtt még heves hóvihar tombolt Ukrajna déli és dél-keleti részén, most pedig hirtelen +11-12 fokra ment fel a hőmérséklet napközben. Ez a szélsőséges időjárás persze semmilyen hadműveleteknek nem kedvez: a hóviharban és a szélben a drónok lényegében használhatatlanok, hiszen a manőverezhetőségük és a vizibilitás a drónok számára drasztikusan lecsökken. Az elektromos akkumulátorral működő drónok repülési ideje is a töredékére esik vissza.

A hóban továbbá láthatóak a csapatok mozgásai és nyomai. Már nem lehet eljátszani azt, hogy egy rakétatüzérségi rendszer leadja a lövéseket, majd néhány perccel később már eltűnik a helyszínről, mert egy ideig még lekövethető. A hirtelen időjárás változás pedig minden egységet megszivatja: a nagy mennyiségben leeső hó felolvadása után a szántóföldek sártengerré változnak, ahol minden harci eszköz belesüpped a talajba.

A képek különböző hírügynökségektől származó válogatás (AP, AFP, Anadolu, Getty Images). Az egyik fotón nagyon jól látszanak a harcok után maradt kráterek a földeken, amelyeket épp hogy befedte a frissen lehullott hó.”

Nyitókép: Facebook

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2023. december 04. 01:40
Az ukránok hosszú hónapokig tervezgették az ellentámadást. Közben az oroszok bivalyerős védelmet építetteki. Lecserélték az alkoholista, kiöregedett, szovjet típusú vezérkart. Fölfutatták a fegyver, és lőszergyártást. A negatív tapasztalatok, és a drónos hadviselés tapasztalatai alapján áttervezték a fegyvereiket. Bőven van idejük kiválóan kiképezni a csapataikat. Nagy mennyiségben gyártják a korszerűsített helikoptereket, és a zsírúj vadászgépeket. Gyanítom az korszerűsített Armata is a frontra kerül a tél végére. Az ukránok sokkal kevesebb hadianyagot kapnak, a harci moráljuk a zérus felé tendál. Vajon mi várható a kóvetkező tavasszal a raszputyica elmúltával?
connorj
2023. december 04. 00:40
💋 https://vm.tiktok.com/ZGeRmXFFK/
Stingary76
2023. december 03. 21:54
"a hóviharban és a szélben a drónok lényegében használhatatlanok" Ja, és tollaslabdázni se lehet. Hú, mekkora szakértő.
Lombi
2023. december 03. 21:18
Igen, igen. Nyáron meg nagy volt az aljjnövényzet, ugyebár....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!