Már a szavazati jogot is elvenné Magyarországtól az Európai Parlament

2023. november 09. 09:36

Az Európai Parlament zöldpárti képviselői nem csak azért tesznek meg mindent, hogy Magyarország ne juthasson az őt megillető uniós forrásokhoz, hanem azért is, hogy ne legyen joga beleszólni a fontos döntésekbe, például Ukrajna további pénzügyi támogatásába.

2023. november 09. 09:36
null

„Az egyetlen hatékony intézkedés az lenne Magyarországgal szemben, ha megvonnánk a szavazati jogát” – jelentette ki Gwendoline Delbos-Corfield, a magyar jogállamiságról szóló jelentés szerzője. Az Európai Parlament zöldpárti képviselője a Le Figaro cikkében azt nyilatkozta,

Orbán Viktor csak időt akar nyerni az európai parlamenti választásokig, hogy új szövetségeseket gyűjtsön, ezért nem szabad sem pénzt, sem vétójogot adni a magyar miniszterelnöknek.

Egy másik balliberális EP-képviselő, a Magyarországot rendszeresen támadó Daniel Freund is megszólalt a cikkben, azt mondta, nincs itt az ideje, hogy az Európai Bizottság elgyengüljön és pénzt utaljon a magyar kormánynak, mert Orbán Viktor egyre elszigeteltebb.

Ezt is ajánljuk a témában

Sajtóhírek szerint az uniós döntéshozók abban bíznak, hogy a magyar kormány megszavazza az EU-s költségvetés módosítását, többek között az ukránok további pénzügyi támogatását, amennyiben hozzájut a visszatartott EU-s forrásokhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2023. december 17. 08:39 Szerkesztve
Ez a zuinó kezd egyre demokrati"KUSS"abb lenni. Nem hiába szereti vízionálni a gyurcsányi család az ejrópai egyesült államokat. Visszatérne az "apró" korszak.
Intruder
2023. december 16. 10:36
Ezt a kurvát falhoz kellene állítani és agyonlőni.
Faterohm
2023. november 11. 21:57
A mandiner oldalára látogató bértollnokok sajátos intelligenciával húzzák le a leplet az IQ szintjük méretiről. A megnyilvánulásuk lényege kimeríti az elfogatható ingerküszöböt. Mérhetetlen analfabetizmusuk nevetségessé tesz őket, és minősíti a baloldali szavazókat. Szókincsük eléri a trágárságuk legmagasabb fokát. Ez szégyen!
Lpazo
2023. november 11. 18:20
Hát igen! Rendes demokráciában ennek a kijelentésnek (Delbos - vmi) éppen elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy a saját javaslatát rajta gyakorolják A másik félkegyelműről (Freund) pedig inkább már nem is mondok véleményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!