Daniel Freund tapló és buta, ezt értjük – de legalább az '56-os forradalom környékén ne matatna!

2023. október 27. 15:27

Miközben Orbán Viktor kimondja, hogy Brüsszel nem Moszkva, egy fanatikus német politikus büszkén közli, hogy Magyar­ország nem kaphat a közös forrásokból. „Nagyszerű”.

2023. október 27. 15:27
null
Kacsoh Dániel

A német zöldpárti európai parlamenti képviselő éppen október 23-át tartotta megfelelő időpontnak arra, hogy közzétegye az EP úgynevezett ellenőrző testülete által Magyarországról készített jelentést. Büszke rá, hogy az elkészítésében ő is benne volt – az öröm közös.

Freund részvétele ugyanis garancia arra, hogy a dokumentumot ne lehessen komolyan venni.

Annak tartalma és következtetése aligha meglepő, nevezetesen hogy hazánknak – „brüsszeliül” az autokratáknak – nem jár uniós pénz. Nahát!

A kéretlen verdiktnek inkább az időzítése meglepő némileg: miközben Orbán Viktor a túlzás nélkül csodálatos, az európai kultúrát büszkén hirdető Veszprémben megerősíti, hogy Brüsszel nem Moszkva – még ha a törekvései ismerősek is a rendszerváltoztatás előtti sötét évtizedekből –, egy fanatikus német politikus közli, hogy a piacait korábban önként megnyitó Magyar­ország nem kaphat a közös forrásokból.

Szilárd jogi alap nélkül, pusztán politikai és ideológiai okokból egy ország lakosságát megrövidíteni szándékozó javaslat, az adott népnek a Központ szerint helytelen döntése (értsd: soha nem látott mennyiségű szavazat a jobboldalra tavaly áprilisban) miatt? Hm, valóban ismerős.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor míg a Szovjetunió reménytelen volt, az Európai Unió még nem az. Moszkva tragédia volt, Brüsszel egy rosszul sikerült kortárs paródia.

Mi ez, ha nem EU-párti állásfoglalás? Október 23-ai beszédében Orbán Viktor arra is rámutatott, mire jutott a jóléttel „megvert” Nyugat az elmúlt évtizedekben. „A nyugatiak számára a szabadság menekülést jelent, szabadulj meg attól, amiben születtél, az identitásodtól, a nemedtől.” Szerinte mi ennek az ellenkezőjére vágytunk, hogy azok legyünk, akik akarunk lenni. „A szabadság megérkezés és hazatalálás, vállald, hogy magyarnak és kereszténynek születtél!” – fogalmazott a kormányfő.

Hát így. Eközben Daniel Freund honi barátai szerteszét, a magyar ellenzék csak nem akar magára találni, és továbbra sem értik, mitől sikeres Magyarországon a konzervatív oldal. Még mindig külföldi, brüsszeli és washingtoni meg­erősítésre vágynak, miközben a válság hátán szeretnének felkapaszkodni a hatalomba. 

Saját koncepció és stratégia helyett marad a pótcselekvés, 

Orbán pedig továbbra is bele­trafál a néplélekbe. Egyenes válaszokat ad a globális problémákra, legyen szó az orosz–ukrán háborúról vagy Izrael terroristák általi megtámadásáról. Mindig a szuverenitáson, a közösség védelmén és a nemzet érdekein tartja a hangsúlyt.

Az ellenzék most épp tapsol egy globalista szivárványkoalíció választási győzelmének Lengyelországban, úgy, hogy az eredmény pártállástól függetlenül alighanem gyengíti a régiós együttműködést. Varsó Brüsszelnek meg a németeknek akar majd megfelelni, nem a központi törekvéseket ellensúlyozó összefogást építeni.

Jól mondja Schiffer András: ez nem a Fidesznek, hanem Magyarországnak és a térségnek jelent rosszat.

A terrorpárti tüntetések és a palesztinokhoz ellenőrizetlenül áramló uniós támogatás is azt a képet erősíti, hogy Európa elveszítette identitását, nem találja a helyét a világban – ilyen értelemben kicsit hasonlít a magyar ellenzékre. Nekik a jelek szerint elég Daniel Freund meg a többi hasonszőrű alak. Nekünk mást jelent a szabadság. 

(Nyitókép: képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 16. 18:13
Ez a nyálas, szerencsétlen Dániel, Sutább, butább, mint egy spaniel. Bárcsak akadna torkán egy agyar, Vagy vágná pofán egy hös magyar.
Palatin
2023. november 16. 17:57
Gyurcsány és Dobrev esténként egymás nyakába borulva, az üres pálinkás üvegek között, ezt dudorásszák: Mi nyugatos Magyarországot akarunk, Ezért ott minden tököt megvakarunk, Riszáljuk Verhofstadtnak buján farunk, Ha így folytatjuk lesz egy szép nyarunk. Magyarok érdekeire nagy ívban szarunk, Tudjuk, voksaikban soha nem bízhatunk, Brüsszelben ezért sündörgünk, kavarunk, Ott lesz majd Dániel, kire rácuppanunk.
Palatin
2023. november 08. 14:25
Az unió rosszabb lesz mint a szovjet birodalom volt. A németek ugyanis keményebbek, célratöröbbek, gögösebbek, embertelenebbek, gyülölni is jobban tudnak, mint az oroszok. A németek rasszisták, az oroszok nem. Még Sztálin sem volt rasszista, ö egyformán nyúvasztott minden nemzetet, az orosz is beleértve. Ezt a történelmük világosan megmutatja. Senkit ne tévesszen meg a háború utáni néhány évtitedes intermezzo, amikor meghunyászkodtak büneik irtózatos súlya alatt. De ma már itt vana harmadik generáció, akik megint a "régiek" lesznek. Megint birodalmat akarnak gyarmatokkal.
fenris
2023. október 27. 21:13
Olyan a feje,.mint egy szarabb TSz-elnöknek. Ütnéd, de pont arra vár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!