Ez fájhat a Spiegelnek: váratlan helyről kapott hatalmas elismerést Magyarország

2023. október 27. 08:53

Miközben egyes német lapok háborognak, hogy Magyarország megkaphatja a neki járó uniós forrásokat, a Bosch-nál ünnepelnek, amiért hazánkban működik az állam-egyetem-vállalat hármassága, és könnyű képzett munkaerőt találni.

2023. október 27. 08:53
null

Kétségkívül számít az állami támogatás, ám ennél is fontosabb az az ökoszisztéma, amelyben könnyű képzett munkaerőt találni, és az egyetemek bővelkednek a kutatási projektekben – indokolja az ABC, hogy a Bosch miért Magyarországon építi a jövőt. Azt írja, Magyarországon létezik az állam-egyetem-vállalat hármassága, amely elkötelezett az autóipar iránt, ennek eredménye pedig nem más, minthogy a világ egyik legnagyobb autóipari vállalata újra és újra befektet az országban lévő termelési és kutatás-fejlesztési központjába.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk beszámol arról is, hogy a Bosch magyar leányvállalata 2,4-szer nagyobb árbevételt ért el, mint a spanyol, miközben a kutatásra fordítandó költségvetés 20 százalékkal nőtt, és már Kaliforniából is képes munkaerőt elcsábítani.

A szerző szerint az új budapesti K+F központ 90 ezer négyzetmétere olyan, mintha a Google-nél dolgoznának az emberek.

Ennek biztos nem örülnek a német Spiegel szerkesztőségében, ahol az elmúlt napokban több háborgó cikk is született arról, hogy Magyarország végül megkaphatja a neki tényszerűen járó uniós forrásokat.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medici
2023. október 28. 11:31
Hogy a "tükörnek" mi fáj, az legyen az ő gondja-baja. Nekem pedig ez: "Az Orbán Viktor különutas politikájáról nyilatkozó vezetők szinte mindegyike azt hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök eddig hozzájárult az EU egységének a megőrzéséhez, és valójában ez számít." Szóval hozzáhárult. Mert mint az ökör, mi következetesek maradunk. Most már csak az a kérdés, akkor miért kell konzultálni a nemzettel? Ha őrizzük az egységet...
jooeee
2023. október 28. 11:13
Senkiházi libsi banda.
Fed74
2023. október 28. 10:09
Ez így van fidesz barma! Már csak a világbajnok infláció miatt kaphatunk ennél nagyobb elismerést! Alig bírtam ki röhögés nélkül!!!!!!!!!!
states-2
2023. október 28. 09:43
Szegény komcsik "ittmindenszarja" ilyenkor kap egy kis gellert, ami fejbe veri őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!