A győztes jobboldalnak nem sikerült, a szocialista Pedro Sánchezt kérte fel a spanyol király kormányalakításra

2023. október 03. 15:07

VI. Fülöp az elmúlt két napban a parlament hét pártjának vezetőjét fogadta, hogy felmérje a kormányalakítási esélyeket.

2023. október 03. 15:07
null

VI. Fülöp spanyol király Pedro Sánchez ügyvivő miniszterelnököt, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát kérte fel kormányalakításra – ismertette a döntést Francina Armengol, a spanyol parlament alsóházának elnöke kedden.

Pedro Sánchez a második felkért jelölt a posztra, miután a július végi általános választásokon győztes konzervatív Néppárt elnöke, Alberto Núnez-Feijóo nem kapta meg a parlament támogatását a poszthoz. VI. Fülöp az elmúlt két napban a parlament hét pártjának vezetőjét fogadta, hogy felmérje a kormányalakítási esélyeket.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: (MTI/EPA/EFE/Mariscal)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. október 04. 04:56
Spanyolország ugyanúgy amerikai gyarmat,ahogyan egész Európa az, kivéve Magyarországot.
CsakOlvas
2023. október 03. 18:16
Így is van, nem kellenek ehhez holmi "összeesküvéselméletek." Bárki győzzön egy európai választáson, azonnal semlegesteni kell, és.. Nem lesz ez Nektek sem jó, feleim.
fsdfsdf
2023. október 03. 17:39
A fasnak ittam még hülyébbre magam,höhöö...látod már maszturbálni se vagyok képes höhöö
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. október 03. 16:10
A spanyol infláció 2.5%. Akkor is annyi volt, amikor Magyarországon még 25%. Az alapvető élelmiszereken 0% ÁFA van a magyar 27% helyett, és soha nem kellett hatósági árat rakni a csirkeseggre és társaira, hogy a fél ország ne dögöljön éhen, valamint a Covid alatt is gondoskodtak róla, hogy senki ne maradjon jövedelem nélkül, és nem a kiscsalád és a cigány szomszéd luxusszállodáit kompenzálták az adófizetők pénzén! 👏👏👏
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!