Felakasztották és felgyújtották a miniszterelnöküket ábrázoló bábut a jobboldali spanyolok (videó)

2024. január 05. 20:26

A spanyol kormány hivatalos úton akarja kivizsgáltatni, hogy a történtek gyűlölet-bűncselekménynek minősülnek-e.

2024. január 05. 20:26
null

Nyilvánosan fellógatták, majd meglincselték a Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt ábrázoló babát Madridban. A szilveszteréjszaka történt esemény miatt a szocialista párt (PSOE) pénteken feljelentést tett az ügyészségen. Azt akarják hivatalos úton kivizsgáltatni, hogy a történtek gyűlölet-bűncselekménynek minősülnek-e a spanyol törvények szerint vagy sem, írja a Magyar Nemzet spanyolországi tudósítója.

A szocialisták úgy gondolják, hogy a lincselés ráadásul törvénytelen gyülekezés keretében történt meg az év utolsó éjszakán és az ilyen típusú cselekedetek súlyos fenyegetést jelentenek a pártra nézve. Panaszt tettek a Santiago Abascal vezette jobboldali Vox pártra is, mert szerintük ők és a tüntetés szervezői, a Revuelta nevű társadalmi mozgalom, szoros kapcsolatban állnak egymással.

A jobboldali spanyolok azért dühösek a júliusi választásokon csak második, később mégis kormányt alakító Pedro Sánchezre, mert a többség létrehozásáért cserébe olyan engedményeket adtak meg a katalán és baszk szeparatistáknak, amelyekkel az ország egységét és az emberek közti egyenlőséget sodorták veszélybe.

Nyitókép: képernyőmentés

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. január 06. 15:42
Jajj itt is kommentelt tommaSSo a náci fosófantom, a mandiner hivatalos bohóca! Olvassátok, röhögjetek!!😂🤣
zatoicsi
2024. január 06. 10:05
Tommaso-baszó te kripli majomember, húzzál vissza a HVG-re vagy a Népszarás fingóklubba, ott a helyed a csehszlovák mackófelsősök között.
FreeEurope
2024. január 05. 23:07
Ilyesmit a ballibek sűrűn csinálnak és hangoztatnak, és akkor mindig trendi.
kokrowatz-0
2024. január 05. 22:48
na és? dopeman meg egy orbán-fejjel focizott a járdán, aztán már lassan ő vezeti a békemenetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!