„Egy románnak csak három testvére van: az erdő, a Duna, és egy szerb” – üzenték a belgrádi ultrák a Koszovó miatt balhét rendező románoknak

2023. szeptember 19. 11:57

Újra pörög a balkáni szerelem.

2023. szeptember 19. 11:57
null

Pár nappal a botrányos Románia-Koszovó Eb-selejtező után ( amelyen a román ultrák „Koszovó szerb föld”-feliratot feszítettek ki, valamint hangosan skandálták a rigmust, így majd egy órára félbe kellett szakítani a meccset) rangadót rendeztek a szerb bajnokságban: a BL-csoportkörös és „örökös bajnok” Crvena Zvezda az előző bajnokság harmadik helyezettjénél, a szintén belgrádi székhelyű Cukarickinál vendégeskedett. 

A szerb szurkolók nem is mulasztották el a lehetőséget, hogy a Partizan Belgrád kosárlabda szurkolóihoz hasonlóan köszönetet mondjanak szomszédaiknak a kiállásért. ( Egyébként a románok ezzel többmeccses zártkaput és pénzbüntetést kockáztattak, hiába érveltek azzal, hogy „de a magyarok is...”)

Ezt is ajánljuk a témában

„Egy románnak csak három testvére van: az erdő, a Duna, és egy szerb” – írták ki a transzparensre a szerb ultrák. Románul még hozzá is tették: „Köszönjük, román testvérek”.

Mindez azért is pikáns, mert a Cukaricki két nap múlva éppen a Népligetben vendégeskedik a Ferencváros otthonában, a szerb válogatott pedig október 14-én látogat a Puskás Arénába – valószínűleg a csoprtgyőzelemről döntő meccsre. Kíváncsian várjuk, ezek után mi lesz a magyar szurkolók reakciója.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lipták Tamás

A pálya jobboldala

Idézőjel

Ez persze igaz, de azért néhány tényt ezzel kapcsolatban nem szabad elfelejteni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. szeptember 19. 18:14
Hátha a szerbnek a román kell mint barát akkor szerintem koszovó lehet független. Vele együtt erdél, donbasz, kárpátalja és felvidél, na meg a vajdaság és őrvidék
Advocate
2023. szeptember 19. 17:25
Nem úgy van, hogy Románusznak két testvére van Romolusz és Rémusz, csak sajnos Románusznak már nem jutott csecs az anyafarkason, igyhát őt már apafarkas nevelte fel...
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 19. 16:53
Tito és Ceausescu népe egyetértésben egymásra talált. Bezzeg.. izé...
muanyag-tojas-23
2023. szeptember 19. 13:09
A szerbek is a rómaiak leszármazottjai. negyvenezer éves mamutcsont faragvány is előkerült erről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!