Podoljak: Oroszország azért ágyúzza Enerhodart, hogy elrejtse nukleáris bűntetteit

2022. augusztus 29. 15:54

Az ukrán elnöki tanácsadó szerint az oroszok nemcsak Ukrajnát, hanem az egész világot nukleáris incidens veszélyének tették ki.

2022. augusztus 29. 15:54
null

Oroszország rendszeresen ágyúzza a zaporizzsjai atomerőműnek otthont adó Enerhodar várost azért, hogy „elrejtse nukleáris bűntetteit és az orosz propagada számára olyan képet fessen, amelynek alapján az ukrán erőket okolhatják a támadásokért” – jelentette ki hétfőn Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a Twitteren.

„A megszállt Enerhodar Oroszország általi cinikus és szisztematikus ágyúzása egy szervezett véres showműsor, amelynek célja a helyi lakosság megfélemlítése, az ukrán fegyveres erők hibáztatása és az oroszok által elkövetett nukleáris bűntettek elfedése. A barbárokat nem érdekli, hány embert ölnek meg egy propagandaképért” – fogalmazott a tisztségviselő.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy hétfőre virradóra – Kijev szerint – Oroszország csapásokat mért az általa megszállt Enerhodar lakóövezetei ellen, amelynek következtében legalább tíz embert sebesítettek meg repeszek.

„Az orosz csapatok vonuljanak ki a zaporizzsjai atomerőműből”

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette: a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség küldöttségétől elvárja, hogy a zaporizzsjai atomerőműben tett látogatását követően egyértelműen jelentse ki hogy az orosz hadsereg jogsértéseket követett el.

„Tudjuk, hogy

A nemzetközi közösséget egyetlen követelésnek kell egyesítenie: az orosz csapatok vonuljanak ki a zaporizzsjai atomerőműből” – szögezte le stockholmi látogatása alatt tartott sajtótájékoztatóján.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Maxar Technologies

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. augusztus 29. 20:37
az ok tálalva
nuknuk
2022. augusztus 29. 20:00
Az ukránok békeidőben is simán felrobbantanak egy atomreaktort. lsd. Csernobil.
Brandon the great Negro
2022. augusztus 29. 19:41
Megsebesültek emberek.... egy háborúban. Aztaqrva!
nakatomi
2022. augusztus 29. 17:27
Az oroszok által "megszállt Enerhodar Oroszország általi cinikus és szisztematikus ágyúzása " Ez nooormális?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!