Az Identitás és Demokrácia-frakció tárt karokkal várja a Fidesz EP-képviselőit

2021. március 03. 17:48

A frakció meg van győződve arról, hogy Európa hazafias és szabadelvű erőinek együtt kell működniük.

2021. március 03. 17:48

Szívesen látják a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőit az Identitás és Demokrácia (ID) frakcióban – közölte szerdán Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt társelnöke, az ID-frakció képviselője.

Az EP negyedik legnagyobb frakciójában dolgozó német képviselők vezetője közleményében kifejtette:

Ez a közelség „megmutatkozik a migráció, az identitás és a nemzeti szuverenitás kérdésében” – tette hozzá Jörg Meuthen, megjegyezve, hogy a Fidesz mindig is „az álkonzervatív EPP konzervatív fügefalevele volt”.    

A Németországban a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó jobbközép CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló párt társelnöke kiemelte, hogy

Mint írta, az AfD, és minden bizonnyal az ID többi delegációjának részéről senki nem ellenezné a Fidesz csatlakozását, éppen ellenkezőleg, közös meggyőződés, hogy Európa hazafias és szabadelvű erőinek együtt kell működniük. Az ID-nek 76 képviselője van a 704 tagú EP-ben, többségüket az olasz Liga, a francia Nemzeti Tömörülés és az AfD politikusai teszik ki.    

Novák Katalin a Fidesz külügyekért felelős alelnökeként szerdán közölte, hogy pártja az EPP-frakció belső szabályzatának megváltoztatása miatt elhagyja a képviselőcsoportot.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete
2021. március 03. 22:26
Salviniék meg a Néppártba tartanak állítólag. ha ez tényleg igaz akkor ez lesz az igazi skandallum Orbánnak. Ezt hogy fogja a szerecsenmosdató média kimagyarázni ,
Pierre
2021. március 03. 21:15
csak a neonacik fele maradt ut.
hlaci83
2021. március 03. 20:55
Nálatok hogy mutat a horogkereszt a sarló és kalapács mellett? Gondolom ez nem zavar.
monuskaroly
2021. március 03. 20:44
Lenne ám fasisztázás ha belépnének. Pedig az ottani pártok irányvonala sokkal közelebb áll a Fideszéhez mint akár a CDU-é ( akik az SDP-vel kormányoznak), vagy a nyíltan libsi skandináv pártoké. Például a migráció, a buzi agyhalál kordában tartása, a nemzetpolitika terén is. Lehet hogy én is fasiszta vagyok???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!