Ez csak egy állomás, a nyomásgyakorlás folytatódik – elemző a Mandinernek Pressman bejelentéséről

2023. április 12. 18:18

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője szerint mivel a magyar kormányzati álláspont nem változik a háborúval kapcsolatban, a nyomásgyakorlás nem fog megszűnni.

2023. április 12. 18:18
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

A nyomásgyakorlás folytatódik, David Pressman szerdai, igen rövidre sikerült tájékoztatója csupán egy eleme ennek a folyamatnak – reagált lapunknak az amerikai nagykövet bejelentésére Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Kifejtette, az orosz-ukrán háború megítélésében a Biden-adminisztráció és a magyar kormány között ugyanis lényegi különbség áll fenn. Magyarország fegyverszünetet és béketárgyalásokat, az USA jelenlegi vezetése a harcok folytatását szorgalmazza. Ez a mostani állomás, az orosz beruházási bank vezetőinek szankciós listára tétele, csak egy állomás, a baloldali sajtóban előzetesen beharangozott lépésekhez képest kisebb jelentőségű, ám az elemző szerint ez csupán egy állomás. Aláhúzta:

Mráz megjegyezte, szövetségesek vagyunk, ráadásul Amerikának van egy másik, republikánus fele, ami egyre egységesebben áll ki a béke mellett. Fontos, hogy a magyar társadalomban ne az Egyesült Államokkal, legfeljebb a jelenlegi adminisztrációval szemben legyenek ellenérzések. Mindazonáltal mivel a magyar kormányzati álláspont nem változik a háborúval kapcsolatban, a nyomásgyakorlás nem fog megszűnni.

 

A Gyöngyösi Márton szédervacsorás botrányával kapcsolatos nagyköveti válaszról az elemző azt mondta, a Jobbik-elnök meghívása láthatóan nem volt véletlen, a nagykövetség „továbbra is támogatja a politikus színeváltozásáról szóló kampányt”. Gyöngyösi „felemelése” egyúttal a magyar ellenzék többi részének szóló kritika is lehet, a Gyurcsányon kívüli baloldalt – már ha létezik ilyen – eddig a Momentum próbálta összefogni. Mérsékelt sikerrel.

Úgy tűnik, a „dollártanácsadók” most másba helyezhetik a bizalmukat.

Mráz kitért arra a nagykövetség által támogatott plakátkampányra is, amin az 1956-os forradalom és a 2023-as ukrajnai harcok között vonnak párhuzamot. Ebből is arra lehet következtetni, a Biden-adminisztráció a magyar társadalomra is próbálja ráerőltetni a háborúpárti álláspontot, legalábbis látványosan foglalkozik a témával.

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. április 13. 09:50
A tetves ruszkikat pénzzel támogatni, az ellenük hozott szankciókat akadályozni, a NATO-t blokkolni mi a tököm, ha nem háborúpártiság? Egy KGB-s csicskája a hazaáruló kormány. Európa szégyene.
iurbanyi
2023. április 13. 04:52
Leleményes népünk lépett plakátügyben - átfestéssel: RUSZKIK haza! - BU Z IK haza!
Házam Hazája
2023. április 13. 00:06
Amerika következő ajánlata: -Trianon vissza, csak ne szivassatok minket :) Az Ukrán gabonát vigyék egyenesen az usa-ba. Rohadjon meg az ő májuk.
néhai Ch.Pilot
2023. április 12. 23:26
"Mráz kitért arra a nagykövetség által támogatott plakátkampányra is, amin az 1956-os forradalom és a 2023-as ukrajnai harcok között vonnak párhuzamot." Nos, igen, ez megér egy misét: Nincs páhuzam a kettő között. A Nyugat ugyanis azt kéri rajtunk számon, amit ő maga NEM tett meg '56-ban! '56-ban nem hoztak szankciókat a Szovjetunió ellen, nem küldtek fegyvereket nekünk, Nagy Imre nem mehetett el a nyugati országok parlamentjeibe megható, vagy éppen számonkérő beszédeket tartani, és hozzá sem látogattak el egymás sarkát taposva a nyugati kormány- és államfők. MIRŐL BESZÉLNEK EZEK? Mi ma pontosan azt tesszük Ukrajna viszonylatában, amit ők is megtettek '56-ban: befogadjuk a menekülteket. Ennyi! Semmi erkölcsi alapja nincs se az EU-nak, se az USÁ-nak (United States of Antichrist) arra, hogy számonkérjen, elítéljen minket! Az ő passzivításuk aktívan hozzájárult ahhoz, ahogy akkor a Szovjetunió vérbefojthatta a forradalmunkat. A plakátkampány tehát álszent, manipulatív, hazug. Mint maga az USA (United States of Antichrist).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!