Sztrájktárgyalást kezdeményeznek az egészségügyi szakszervezetek a kormánnyal

2023. január 21. 21:34

Munkabeszüntetés esetén a betegeknek még többet kell majd várniuk egyes ellátásokra.

2023. január 21. 21:34
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt, a kormány két ütemben folytatja az egészségügyi szakdolgozók alapbérének emelését.

Szakmai egyeztetésre gyűltek össze az egészségügyi szakdolgozók csütörtökön, hogy megvitassák az egészségügyben történt változásokat és a bérkérdést. Az utóbbi téma egyik fő megbeszélési pontja volt a zártkörű eseménynek, mert egy év végi rendelet szerint nem januártól, hanem csak júliustól kapnak béremelést a szakdolgozók.

A kétlépcsős emelés második üteme pedig 2024. március 1-jétől várható. Erre az időpontra a szakdolgozók átlagos alapbérének el kell érnie a januárban megemelkedett orvosi alapbér 37 százalékát – az új fejleményekről a 24.hu tájékoztatott szombaton.

A lap értesülései szerint a kétlépcsős béremelés üteme felháborodást váltott ki a szakdolgozók között,

mert valójában az emelés éves szinten mindössze 10–12 százalékos, ami jelenleg 20 százalék feletti inflációt sem kompenzáló növekedést jelent. Ezt bérfelzárkóztatásnak sem lehet nevezni, nyilatkozta a lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke, aki hozzátette, hogy sztrájktárgyalást kezdeményeznek a kormánnyal.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2023. január 22. 11:50
Na most, ha van olyan ember - nem Magyarországon!, a VILÁGON - aki ezt a 14, azaz TIZENNÉGY TERÜLETET képes irányítani, akkor ahogy nálunk Szabolcsban mondják, a nyíregyházi Kossuth téren kinyalom a s...gét...
Bástyaelvtárs
2023. január 22. 08:07
Azok a mocskok! Báncsák a jóságos nemzeti kormányt es követelőznek. Csak úgy! Hogy képzelik ezt a szakszervezetek?? Senki nem valasztotta meg erre őket! Ja de. De nem baj, akkor is... Dolgozói érdekeket képvuselnek a mocskok. Pedig mindenki tudja, h nálunk csak egy érdek fontos, a kormányé. Es ami a kormánytagoknak jó az mindenkinek jó. Mert Fidesz.
Szerintem
2023. január 22. 07:06
.
Vad Virág
2023. január 22. 05:06
Ezek már megint mi az anyjuk p-t akarnak? Szégyentelenül sokat keresnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!