Vidnyánszky Attila tényszerűen cáfolta Udvaros Dorottya állításait

2024. május 04. 18:13

A Nemzeti Színház főigazgatója a színházzal kapcsolatos helyzetet is tisztázta.

2024. május 04. 18:13

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Az elmúlt napokban a Nemzeti Színháztól távozni készülő Udvaros Dorottya interjút adott a Magyar Hangnak, amire eddig nem reagált érdemben a pesti teátrum. Most viszont Vidnyánszky Attila vezérigazgató az Origónak tisztázta az álláspontját, aki a legjobban azt sajnálja, hogy a színésznő politikai dimenzióba emelte a Nemzeti ügyét.

„Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal.

Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést.

Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi” – árulta el a lapnak Vidnyánszky Attila.

„Az a sugalmazás viszont, hogy vezetőként bármilyen retorziót alkalmaznék azért, ha valamelyik munkavállalóm mást gondol a világ fontos kérdéseiről, mint én – egyszerűen alaptalan.

Azt, hogy ki mit gondol politikai kérdésekről, sosem firtattam, azt pedig tíz éve mindenféle következmény nélkül nézem végig, ahogyan Dorottya hangot ad a politikai-közéleti meggyőződésének”

– mondta Vidnyánszky.

A vezérigazgató szerint „tényszerűen nem igaz” az az állítás, hogy a külföldi rendezők elveszik a teret a saját produkcióktól a Nemzetiben. „Idén nyolc bemutatót tartottunk volna, igaz, ezt a sajnálatos baleset teljesen átrendezte: a nyolc premierből mindössze kettőt rendezett volna külföldi” – árulta el Vidnyánszky Attila.

***

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­­g­­a­­­z­­­i n­i­­­m­­­f­­o­­­m­­á­­n­­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bagoly-29
2024. május 05. 11:21
No igen, de meg is lett a jutalma, az "elvbarátai" lám maguk közé emelték, mint a minap Kulkát is!
Namond
2024. május 05. 01:26
Vidnyánszky Attila álnok, hazug felelőssét nem vállaló beköltözött. Térjen haza Kárpátaljára.
pipa89
2024. május 04. 23:28
Jó volna, ha még egy kicsit pihentetjük az urat, ráfér. Még mindig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!