Az államtitkár elmondta, hogyan alakulnak át a szülészetek

2024. március 21. 11:52

Takács Péter a Hír Tv-ben beszélt a komplikációmentes szülési modellről.

2024. március 21. 11:52
születés, szülészet, szülés, egészségügy

Nyitókép: NurPhoto/Getty Images

Takács Péter egészségügyi államtitkár a Hír Tv Napi aktuális című műsorában beszélt az új, komplikációmentes szülési modellről, amelynek irányát egy éves szakmai egyeztetés előzte meg – miközben születések terén egyébként sem állunk rosszul. Az államtitkár szerint korábban „kórház-gyárak” alakultak ki, de mivel az áldott állapot nem betegség, és sokan idegenkednek attól, hogy nagy kórházi üzemben, futószalagon történjen a szülés, szükség van az

anyabarát vagy családbarát szülészeti szemléletre.”

Mint mondta, a háborítatlan szülésre egyre nagyobb a társadalmi igény, arra, hogy mindenki a saját tempójában, adott esetben a férjével vagy más hozzátartozójával érkezzen be az intézménybe.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Jelezte, 

Vannak olyan szülészetek, ahol évente pár száz szülés van mindössze, és ezeket alakítják át kórházi szülőotthonokká, ahol a nők megélhetik a háborítatlan szülésélményt, amit szeretnének.

– magyarázta. 

Takács Péter hangsúlyozta, kizárólag a szövődménymentes terhességből kerülhet valaki ilyen szülészetre, és egyértelművé tette, hogy szemben az otthonszüléssel, ebben az esetben a társadalombiztosítás által támogatott ellátásról van szó.

A teljes beszélgetés alább látható és hallható:
 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­k­ ­­v­­á­r­n­a­­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Kormánypárti2
2024. március 21. 19:56
Váááááárjunk csak egy kicsit.... Jé, feltalálták a csőben a lyukat! Kedves édes anyám elbeszélése szerint, én szülőotthonban láttam meg a napvilágot. Ahol nem volt nagy zsebű, markát tartó szent szülész orvos, csak bába és szülésznő. Na most, hogy ugye illegális lett a "hálapénz" a szülészorvos szentek valahogy eltűntek, már nem tartják a markukat a lyuknál, így most ők kezdték el propagálni a háborítatlan szülést. Amivel egyébként semmi baj nincs, csak mellé most el kellene kobozni az összes vén majom eddig összeharácsolt vagyonát. Ja, már a pinától is irtóznak, a nőgyógyászati vizsgálatokat épp a védőnőkre igyekeznek lőcsölni.
Pelso j.
2024. március 21. 14:17
Kihagyta, hogy az eü tavalyi tartozása, cirka 70Mrd, mikor lesz kifizetve a beszállítóknak.
Dictator
2024. március 21. 13:27
"hogyan alakulnak át a szülészetek": már apák is szülhetnek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!