Új póráz kerülhetett a kétfarkú kutyákra, egymásnak is ugrottak a viccpártiság feladásával

2024. március 12. 05:32

Több szavazó, több intrika, elveszett ártatlanság. Sikerválságban Kovács Gergőék (?) egykori viccpártja.

2024. március 12. 05:32
Kacsoh Dániel
Mandiner

nyitókép: MTI/Mónus Márton

***

Paradox helyzetben találta magát a Magyar Kétfarkú Kutya Párt: amire az ellenzéki pártok hiába várnak, nevezetesen az érdemi tábornövelésre, az nekik egyre jobban megy, ezzel azonban kezdik kivégezni magukat. Kedden éjszakába nyúlóan próbálták kibeszélni az elmúlt napok történéseit, egyelőre nem tudjuk, sikerült-e a kutyaterápia. Egy biztos: ezzel a belső viszálykodással bizonyosan elkezdtek felzárkózni az önfelszámolás olyan nagymestereihez, mint az MSZP vagy az LMP.

Ezt is ajánljuk a témában

Kezdjük ott, hogy az MKKP némi humort hozott jó pár éve kissé (?) karót nyelt politikai világunkba. Mivel önazonosságuk lényegét adta, hogy csak semmi komolyság, lényegében bármit megcsinálhattak. A legviccesebb momentumokat a minap össze is szedtük. Kétségtelen: a Kovács Gergő nevével fémjelzett formáció talán a Fidesz-KDNP-től áll a legmesszebb, már csak a könnyű drogok legalizálása és egyéb, hasonszőrű követeléseik okán, a társelnök pedig a XII. kerületben alapvetően a kormánypárti polgármestert vegzálta előszeretettel.

Ezt is ajánljuk a témában

Apropó Hegyvidék!

A 2022-es újabb, talán minden eddiginél megsemmisítőbb ellenzéki bukta érzékelhetően a Mi Hazánk és az MKKP felé tolta a csalódott balos szavazókat, mindkét pár elkezdett érdemben erősödni, közelíteni akár a középpárti státuszhoz.

Csakhogy a kutyák vállaltan nem vették komolyan a politikát, bohócot csináltak a politikusokból, kvázi civilként ügyeskedtek és lavíroztak a valódi politika forgatagában – tét nélkül.

Ez azonban az elmúlt másfél évben, alighanem az érdeklődés megugrásával, megváltozott. Jött a komolyság, valódi EP-lista Soros-közeli befutó szereplőkkel, Le Marietta vagy épp Törley Katalin egyáltalán nem tréfás figurák, ahogy Kovács pártelnök úr sem nevetgélt már annyit az interjúiban, mint korábban.

Az MKKP ettől még bőven igyekszik megtartani a „mindannyian mások vagyunk” alapállását – ezt kívánták demonstrálni azzal is, hogy az általuk javasolt Juhász Péter mögül kisoroltak, miután a Momentum beállt az Együtt korábbi atyamestere mellé.

Mindazonáltal

kezdett körvonalazódni egyfajta forgatókönyv, részben a varsói mintára: a távolságtartás ellenére a Kutyapárt nem akadályozza érdemben a nyári önkormányzati választáson a „nagyok” esélyeit,

csak ott állít jelöltet, ahol vagy fideszes a befutó, vagy amúgy is esélytelen a potenciális ellenzéki aspiráns. Ellenpéldaként ott volt, hogy nem támogatják Karácsony Gergelyt – igaz, nem is állítanak saját főpolgármester-jelöltet –, a társelnök pedig személyesen száll ringbe a Hegyvidék vezetéséért, úgy, hogy kábé nem törődik a többiekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

A pártszervezettel és tapasztalattal bíró Gyurcsányékkal ellentétben tömegeket megmozgatni képes influenszerek bevonásával az MKKP akár az apolitikus, ám inkább Orbán-ellenes választók elégedetlenségét szavazatokra váltani képes erő lehetne az állítólagos tervek szerint. Ez afféle Soros-recept, a lá Tusk és társai.

Nos, ez az „alibiző projekt” most inkább megdőlni látszik, a párttagság – ki tudja, milyen önfelszámoló vagy külső sugalmazás hatására – ugyanis kikapta a kerületi versenyből a saját első emberét, aki erre annyira kiborult, hogy partnerével együtt a pártvezetést is otthagyta. Nem sokkal mégis később kiderült: bár korábban megerősítették az erről szóló értesülést, a lépés még nem végleges, nem hivatalos, afféle szándékot jelez csak, a csapat még összedugja a fejét, lesz, ami lesz. Aztán hétfő késő este érkezett a megnyugtató hír: Kovácsék maradnak, kitart a viccpár, tán nem is akartak sehova se menni, médiahack, sőt, egyenesen kutyakomédia volt az egész. 

Ezt is ajánljuk a témában

A macska rúgja meg! – fakadhattak ki szűk körben a passzivisták, ám nem voltunk ott, nem tudhatjuk biztosan.

Azt azonban igen, hogy a nevetgélés kora bizony lejárt, ez itt már a kőkemény ellenzéki kritikák és külső elvárások terepe, az Isten irgalmazzon a jelek szerint gazdit kapó négylábúaknak!
 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. április 01. 13:20
Új pártot kell gründolni: a Nemorbán Pártot💀 ( a la Hont) Nagy gyűjtőpárt. Ellenfele a Nemgyurcsány -Jobbfidesz.❤️
gyaloggos
2024. március 12. 21:42
KÍVÁNCSI leszek, politikai pártként mire mennek majd? SZÁMOMRA egyébként az meglepő, hogy KOVÁCSGERGŐT biztos befutóként kezelik ama kerület polgármesteri székébe!
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. március 12. 14:54
A fidesz lett az új viccpárt
llnnhegyi
2024. március 12. 13:55
Riadalom az Apró klán körül. 2006 óta! Gyurcsány Ondó Ferenc tajtrészegen vezeti az egész libbcsikommcsi hordát. Magyar György zugpolitikus, időnként önként megszámolja őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!