Bizarr szerepcsere; hogyan találja meg magában a gyermekvédőt a liberális ellenzék

2024. február 28. 10:22

Azok a politikusok és pártok, amelyek máskor vehemensen küzdenek azért, hogy meztelen vagy nőnek öltözött férfiak vonaglása gyalázza meg az Andrássy utat

2024. február 28. 10:22
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

„Összemossák a bűn elkövetését a kegyelemmel, mintha maga Novák Katalin zaklatott volna kisdedeket. Azok a politikusok és pártok, amelyek máskor vehemensen küzdenek azért, hogy meztelen vagy nőnek öltözött férfiak vonaglása gyalázza meg az Andrássy utat, vagy jogként akarják elismertetni egy másik ember megölését olyan, a középkori ember tudását is mélyen alulmúló biológiai blődségeket állítva, hogy a »magzat az anya testének a része«, most hirtelen a kisgyerekek védelmezői lettek (ámbár kizárólag a szexuális abúzus ügyében, a méhen belüli feldarabolást továbbra is lelkesen üdvözlik). A parlamenti vitában felszólaló momentumos képviselőnő a kormányon kéri számon a gyerekek megrontását, de nem zavarja párttársának, az Európai Parlamentben gátlástalanul magyargyalázó Cseh Katalinnak azt a kuncogva előadott hasonlatát, amiben a védtelen (igen, egy öt-tíz-tizenkét évesnél sokkal védtelenebb!) gyerek elpusztításáról a botmixer jutott eszébe.

Az influenszerek (ez az influenzának egy, az agyat megtámadó különösen veszélyes mutációja) tüntetésének egyik szervezője – akinek egyébként nincs, és hajlandóságait ismerve nem is lehet gyermeke – azért gyalázta a kétgyermekes népszerű műsorvezetőnőt, mert a hölgy nem ment el a gyermekvédelminek álcázott politikai performanszra. Így kaptak különös aktualitást Radnóti Miklós sorai: »s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, / már azt is gyűlölték, akár a pestisest.«

Újra kiderült, hogy a sajtó-, szólás- és egyéb szabadságért kampányolók, a meglévő rendszert diktatúrának kikiáltók csak a saját – egyébként sokszor teljesen bizarr – nézeteiket tudják elfogadni, még ellenzékből is; mi lenne itt, ha hatalmat is kapnának törvényhozói többséggel, erőszakszervezetekkel, nemzetközi hátszéllel? (Ehhez egy kis ízelítőt már adtak Tuskék Lengyelországban.)

Arra azért jók ezek az önleleplező kirohanások, hogy ha egy-egy pillanatra lankadna is a figyelmünk, vegyük észre, miféle veszedelmet kell távol tartanunk magunktól.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. március 02. 10:48
Akinek nincs lelkiismerete az, másokról is ezt feltételezi! Az, hogy mit gondolunk másokról az csak saját magunk kivetítése.
beke23-a
2024. február 29. 18:17
Passziv pedofilia, ha a gyerekeket elviszik a Pride-ra.
ittésmost
2024. február 28. 19:38
Jó írás, köszönjük Ungváry !
l1b2r3l4s
2024. február 28. 17:01
Nagyon nem "szerencsés" egy közismert fasizmus ellenes versből kiragadott részlettel egy homofob, kirekesztő írást megtámogatni. Radnóti Miklós Töredék vagy Oly korban éltem én......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!