Itt a rangsor: a világ élmezőnyében a magyar konyha!

2023. december 17. 09:31

A fogyasztók értékelései alapján összeállított listán előkelő helyen szerepel Magyarország.

2023. december 17. 09:31
null

Közzétette éves rangsorát a világ konyháinak és ételeinek értékelésére szakosodott Taste Atlas – számol be a Romania Insider, amely rögtön meg is jegyzi: a román konyha a 29. helyezést érte el a világ majdnem összes konyháját felvonultató listában, olyan országokat megelőzve, mint Németország, Ausztria, Anglia, Oroszország és Hollandia.

A listából kiderül: Magyarország is előkelő helyen szerepel, nem is akárhol: a 21. helyen zártunk, Európából a lengyelek és a franciák mellett csak dél-európaiak előzték meg a magyar konyhát.

Az első helyen nem meglepő módon az olasz konyha végzett, ezt követi a japán, majd a görög és a portugál konyha. Az első tízben Európából még a spanyol és a francia konyha fért be, az első húszba pedig a török és a lengyel, illetve – közvetlenül a magyar előtt – a horvát és a szerb.

A lista a következő metódus alapján készült el: összesen 395 205 ( ebből 271 819 érvényes) ételértékelést rögzítettek a készítők, és minden egyes konyha esetében kivonták a legjobb ötvenet.

Készült egy külön lista az egyes fogások számára is: ezt a brazil Picanha (marhahússzelet) nyerte, a második a malajziai kenyér, a Roti Canai, a harmadik a thaiföldi Phat Kaphrao lett.

A két lista itt tekinthető meg:

A legjobb konyhák. Forrás: tasteatlas.com
És a legjobb ételek. Forrás: tasteatlas.com

 

Nyitókép: MTI Fotó, Krizsán Csaba

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2023. december 18. 09:32
A legjobbak abban vagyunk, hogy még az Amerikából származó termékekből is a legjobb krumplilevest, prószát, puliszkát készítünk. Öhöm!
Ugandai Bubu
2023. december 17. 23:58
A nyomorult, kisebbségi érzésben és létben tocsogó, őrjöngő takonynáci prolimagyarok csak azt hajlandóak meghallani, hogy magyar egyenlő legeslegeslegjobb. Nyíltan minden más csakis aljas zsidótrükk lehet, amivel báncsák a szegény magyartot.
Ugandai Bubu
2023. december 17. 23:51
Magyarnak, kismagyarkának lenni foglalkozás.
vérgőz
2023. december 17. 19:37
es mi a bubanat er harmadik helyet a horvatoknal?! ez egy total faszsag... engem nem tudtak meg lenyugozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!