Álomországból a pokol bugyraiba – határtalan a szomorúság, Határ vissza is vonulna, Studer dühös, a kapitány nem büszke

2024. február 11. 21:23

Megszólaltak a főszereplők, akik talán életük esélyét szalasztották el, 22 pontos előnyről kaptak ki, s bukták el a párizsi olimpiai szereplés lehetőségét.

2024. február 11. 21:23
Határ Bernadett

Drámai körülmények között kapott ki a magyar női kosárlabda-válogatott Spanyolországtól a Sopronban rendezett olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén, s ezzel lemaradt a párizsi játékokról. Székely Norbert együttese 73-72-re maradt alul a második félidőben zónavédekezésre váltó, a számára tét nélküli találkozón is hatalmas energiákat mozgósító riválistól. Akadt olyan játékos, aki könnyek között kereste a szavakat, s olyan is, aki drasztikus lépést helyezett kilátásba a nehezen feldolgozható vereség után. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Béklyók, mentális probléma

„Szépen és összeszedetten játszottunk az első félidőben, aztán lelassultunk, és saját magunkat vertük meg. Nem mozogtunk, nem tudtuk bejátszani a palánk alá a labdát, ritmust vesztettünk, és el is bizonytalanodtunk. Ennek az lett a következménye, hogy folyamatosan jöttek ránk, és onnantól már nagyon nehéz volt. Próbáltuk frissíteni a csapatot, nem sikerült” – mondta lesújtottan Székely Norbert az MTI-nek. A szövetségi kapitány számára egyáltalán nem szépségtapasz, hogy elvileg büszkének kellene lenniük arra, hogy világszínvonalú ellenfelekkel vívtak szoros meccseket.  

De ne legyünk büszkék arra, hogy nem jutottunk ki az olimpiára, mert ez borzalmas. Ott volt a kezünkben a lehetőség, csak meg kellett volna ragadni, de nem tudtuk. A spanyolok kényelmes stílusa átragadt ránk, és rosszul reagáltunk a változtatásaikra. 

Béklyók voltak a lábakon és kezeken, nem fizikailag fáradtunk el, ez mentális jellegű probléma volt

 – fogalmazott.

Düh, csalódottság

Remekül teljesített a jóval magasabban jegyzett riválisok ellen Magyarország. A csapat egyik húzóembere volt Studer Ágnes, ám a végére ő is megtorpant.

„Annyira azt éreztem, hogy olyan jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, és most mérges, dühös, csalódott vagyok. Teljesen kiverték a ritmusunkat, lelassítottak bennünket. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig támogattak, de nem tudom elmondani, mennyire szomorú vagyok. Vissza akartunk vágni az Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért. Az a legszörnyűbb, hogy azt érzem, ha találtunk volna megoldást, akkor tudtunk volna nyerni.

STUDER Ágnes
Sopron, 2024. február 11. Studer Ágnes (b) és a spanyol Mariona Ortiz a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én.
MTI/Illyés Tibor

Keserű búcsúszavak

Feldúltan értékelt Határ Bernadett. A center nem érti, mi történt a szünet után. Önkritikusan fogalmazott, és gyakorlatilag elköszönt a nemzeti csapattól.

„Nagyon buták voltunk, egy hatalmas lehetőséget szalasztottunk el. Nem lehet 22 pontról kikapni! A második félidőben beálltak zónázni, majd emberfogásra, de nagyon bután reagáltunk erre. Nagyon szomorú vagyok, valószínűleg ez volt az utolsó szereplésem a válogatottban. Jönnek a fiatalok, talán ők már többet tudnak segíteni, mint én. Meglátjuk, jelen pillanatban így érzem” 

– mondta az M4Sportnak Határ Bernadett.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. február 12. 11:20
A Székely Norbinak kellett volna észnél lenni! Végtelenül szomorú vagyok!
Julismama
2024. február 12. 07:15
Sírni csak a győztesnek szabad................ Hiányzott a csapatból 1-2 játékos.....
Roadkill
2024. február 11. 23:24
" Az a legszörnyűbb, hogy azt érzem, ha találtunk volna megoldást, akkor tudtunk volna nyerni.” ez magyarra fordítva, ha több kosarat dobtunk volna mint az ellenfél, akkor tudtunk volna nyerni.
JohnnyBeGood
2024. február 11. 22:26
Nézzétek az utolsó dobást ! Nem akarta bedobni esküszöm ! Sokáig célzott nehogy bemenjen, de közel legyen. Hihetetlen ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!