A vb-ezüstérmes női vízilabdázók társ szövetségi kapitánya elmondta, mi hiányzott a döntő legvégén

2024. február 16. 18:44

Mihók Attila és Cseh Sándor csapata hatalmas csatában maradt alul a nyolcadik világbajnoki aranyérmüket szerző amerikaiakkal szemben. Keszthelyi Rita lett a torna legjobbja.

2024. február 16. 18:44
MIHÓK Attila

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, hiába került kétszer is háromgólos hátrányba, végig versenyben volt a győzelemért – de legalább a jól bevált ötméterespárbajt érő döntetlenért – a magyar női vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság döntőjében. Két éve Budapesten 9-7-re, ezúttal 8-7-re győzött Adam Krikorian a legutóbbi ötből negyedszer vb-első együttese, amely a tavalyi botlása után visszaült a trónra. A mieink már a sikeres negyeddöntővel megszerezték az olimpiai kvótát, s másfél éves hullámvölgyből kikászálódva ismét a világelitbe kerültek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ősszel kinevezett Mihók Attila – Cseh Sándor társ szövetségi kapitány kettős együttese januárban az 5. lett az Európa-bajnokságon, amelyen rengeteg gólt kapott. A világbajnokságra azonban összeállt, és bár a döntőben egyszer sem vezetett, a végén 5-8-ról nagyot hajrázott, de egyenlíteni már nem tudott. Mihók Attila higgadtan, objektíven értékelte az USA elleni mérkőzést, a elmondta, mi hiányzott.

Az utolsó pillanatokra tudok gondolni, mert 

ha úgy alakul, hogy van esély, akkor meg kell próbálni, főleg a lövőinknek. Nem lehet lepasszolni a felelősséget! Visszajöttünk reménytelen helyzetből, csodával, és akkor van egy lövőhelyzetünk, de centerbe adjuk a labdát.

 Nyilván erre nem lehet az egész meccset kihegyezni, mert úgy érzem, az USA dominált, és mi kapaszkodtunk vissza újra meg újra. 5-5-tel fordultunk az utolsó negyedre, erre két labdát odaadunk az ellenfélnek. Egy ilyen paraméterű rivális ellen higgadtabbnak kell lenni és pontosabbnak. Ezek  hiánya most megbosszulta magát. Nem azt mondom, hogy szomorúak vagyunk, mert ez a meccs a kezünkben volt, ez nem igaz, de egy ilyen extra csoda azért összejöhetett volna, ha egy nagyon picit higgadtabbak vagyunk” – fogalmazott az M4Sportnak a szakember, aki csalódottságának is hangot adott.

Nem túl sokszor van alkalma az embernek, hogy aranyérmes legyen egy világbajnokságon. Nem tudom, hogy nekünk mikor lesz újra, és ez itt volt úgymond egy karnyújtásnyira. Ezzel nem azt mondom, hogy ezt a döntőt mi vesztettük el, mert ez nem igaz. Jövő héten már fogom tudni értékelni ezt az egész vb-t. Amúgy két ötméterespárbajjal jutottunk el idáig, tehát nem lehetünk a sorsnak sem hálátlanok” – zárta gondolatait Mihók Attila.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. február 16. 19:08
Már megint a bírók hátán nyert az usa - a legvégén gól dobhattunk volna vagy 5 méterest, de a bírók nem engedték
Box Hill
2024. február 16. 19:07
Az hiányzott, hogy bemondják a bíró nevét, aki az utolsó percben elhazudta a magyar lányok ötméteresét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!